Šport > Košarka
3184 ogledov

Dallas okrepljen pod košem, prišla sta dva zelo solidna igralca

Daniel Gafford Profimedia
Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA.

Po pričakovanjih naj bi zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA klubske sredine zamenjalo kar nekaj igralcev, saj je kar nekaj franšiz, ki se želi okrepiti v boju za mesta v končnici, nekateri generalni managerji pa so se že morali obrniti h gradnji ekip za naslednjo sezono.

Analitiki so pričakovali, da bo na trg posegel tudi Dallas, ki je iskal predvsem okrepitve pod košem. V Teksas je tako prišel zelo solidni in skočni Daniel Gafford (povprečje 10.9 točke, 8.0 skoka, 1.5 podaje), ki je tudi sedmi bloker lige. Washington je v zameno prejel Richauna Holmesa, ki je v tej sezoni igral zelo malo, in izbor prvega kroga (prek Oklahome) na letošnjem naboru.

To pa je bil samo prvi del Dallasovega trgovanja. Ekipi se je namreč kasneje pridružil tudi dosedanji član moštva Charlotte Hornets P. J. Washington (povprečje 13.6 točke, 5.3 skoka, 2.2 podaje), zanj pa so se Mavericks odrekli Grantu Williamsu, ki je po prihodu iz Bostona dobro odprl sezono, a se nato nekoliko izgubil, Sethu Curryju, ki je prav tako dobival le drobtinice igralnega časa, in izboru v prvem krogu drafta 2027. Pick je zaščiten. Dallas je po poročanju The Athletica prejel še dva izbora v drugih krogih naborov v prihodnjih letih.

Petindvajsetletni Washington zna zadeti tudi z razdalje, a je v tem pogledu to sezono le 32,4-odstotno uspešen.

K 76-ers odlični strelec, tudi MVP s SP zamenjal ekipo

Enega večjih poslov so izpeljali Philadelphia 76-ers, ki so v svoje vrste pripeljali izjemnega 'šuterja' Buddyja Hielda, enega izmed najboljših pri metih za tri točke v ligi. Po poročanju vselej zanesljivega Adriana Wojnarowskega so v Indiano zanj poslali Marcusa Morrisa, Furkana Korkmaza in tri picke drugega kroga na prihodnjih naborih.

Kelly Olyniyk se iz Utah Jazz seli k Toronto Raptors. Z njim se bo v Kanado preselil še Ochai Agbaji, v drugo smer pa sta krenila Otto Porter Jr. in Kira Lewis Jr., Kanadčani pa so k temu dodali še pick prvega kroga na letošnjem naboru.

Mlado ekipo Oklahoma City Thunder bo okrepil 33-letni Gordon Hayward. Za nekdanjega All-Star igralca (2017) bo Charlotte prejel bivšega člana Olimpije Davisa Bertansa, Srba Vasilijo Micića in Treja Manna.

Najkoristnejši igralec zadnjega svetovnega prvenstva Dennis Schröder bo odslej branil barve Brooklyn Nets. K Torontu se seli Spencer Dinwiddie, ob Nemcu pa se je k 'mrežicam' preselil še Thaddeus Young.

Patrick Beverley bo zaigral za Milwaukee Bucks, 76-ers v zameno dobivajo Cama Payna in izbor v drugi rundi nabora.

Najbolj dejavni pri Detroitu

Že v sredo je Boston, ki je iskal visokega košarkarja, iz Memphisa pridobil Xavierja Tillmana za izbora drugega kroga na draftih 2027 in 2030.

Precej so ekipo spremenili tudi Detroit Pistons. Iz Jazza je prišel Italijan Simone Fontecchio, zanj je Utah prejel Kevina Knoxa, pick drugega kroga na naboru in pravice za podpis pogodbe z Italijanom Gabrielejem Procido, ki je trenutno član berlinske Albe. Pistons se tu niso ustavili, k Minnesoti so poslali Monteja Morrisa, v zameno pa prejeli Shaka Miltona, Troya Browna Jr. in pick drugega kroga leta 2030.

Nato je sledil še posel z New York Knicks. Ti bodo nocoj proti Dallasu zaigrali le s peščico košarkarjev, saj imajo 'kratkohlačniki' kar nekaj težav s poškodbami, zdaj pa so v Detroit poslali še kopico igralcev - Quentina Grimesa, Malachija Flynna, Evana Fournierja in Ryana Arcidiacona. Ob tem so za Hrvata Bojana Bogdanovića in Aleca Burksa Pistons prejeli še dva izbora drugega kroga naborov.

Ob nastali gneči na seznamu igralcev so se pri Detroitu odpovedali Killianu Hayesu, sicer sedmemu picku na naborul leta 2020.

V zadnji uri

Prestopni rok lige NBA se je končal ob 21. uri po srednjeevropskem času, v zadnji uri pa se je zvrstilo še kar nekaj 'tradov':

  • Royce O'Neale in David Roddy sta pristala pri Phoenix Suns, prvi se je franšizi iz Arizone pridružil iz Brooklyna, drugi iz Memphisa. O'Neale je Sonca stal treh pickov v drugih krogih naborov, Roddy pa zamenjave pickov na draftu.
     
  • Doug McDermott se iz San Antonia vrača k Indiani. Pacers so po odhodu Hielda namreč potrebovali dobrega strelca. Marcus Morris, ki je bil vključen v trade Indiane s Philadelphio, je dobil še tretjega lastnika v zadnjih 24 urah, poleg njega pa so Spurs prejeli še izbor v drugem krogu nabora.
     
  • Bucks so v Sacramento poslali Robina Lopeza, njegov brat dvojček Brook ostaja v Milwaukeeju. Pričakuje se, da bodo Kings Robina poslali na prosto tržišče ('buyout market').
     
  • Jaden Springer, ki se je pred dnevi izkazal s pokrivanjem Luke Dončića, se iz Philadelphije seli k Bostonu za pick v drugem krogu nabora. 76-ers zmanjšujejo število igralcev na seznamu, očitno si želijo na 'buyout marketu' priti do kakšnega od bolj zaželenih košarkarjev. Tako naj bi pri Torontu prekinili pogodbo tudi z Dinwiddiejem, pri San Antoniu pa z Morrisom. Slednja bosta tako čez nekaj dni že lahko sklenila pogodbe s kakšnim od zainteresiranih klubov.
     
  •  Cory Joseph je iz Golden State Warriors prestopil k Indiani za izbor v drugem krogu nabora. Tudi Bojevniki so izpraznili eno mesto za nakup na 'prostem trgu'.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice