Šport > Košarka
4078 ogledov

Novi veliki zvezdnik Dallasa prvič spregovoril o Luki! Noro, kaj je izjavil!

Luka Dončić in Daniel Gafford Profimedia
Ob zmagi nad Oklahomo sta se zelo izkazala tudi oba debitanta v dresu Dallas Mavericks.

Košarkarji Dallas Mavericks so zanesljivo prišli do jubilejne tridesete zmage v sezoni oziroma četrte v nizu. Pred domačimi gledalci so v soboto pozno zvečer z eno najboljših napadalnih predstav zadnjih let premagali drugo najboljšo ekipo zahoda Oklahomo City Thunder s 146:111.

Luka Dončić je v zgolj 31 minutah na parketu dosegel 32 točk, 8 skokov in 9 podaj. Iz igre je metal 9:14, trojke 4:8. V prvi četrtini je slovenski zvezdnik dosegel 18 točk, v zadnjih 12 minutah pa ga trener Jason Kidd sploh ni poslal na igrišče, saj so imeli Mavs dovolj prednosti. Kyrie Irving je dodal 25 točk, toliko kot pri Oklahomi Shai Gilgeous-Alexander, eden glavnih Lukovih tekmecev v boju za nagrado MVP.

Dallas se je tako po številu zmag izenačil s Sacramento Kings (30-21), a je še naprej osmi na zahodu. Tudi naslednje tri tekme - Washington, San Antonio, Phoenix - pa bo igral v domači dvorani American Airlines. Prvi dve še pred koncem tedna za aktivnosti All Star, ki bodo na vrsti prihodnji konec tedna.

Dončić pa se je tudi takoj ujel z novima igralcema v dresu Mavericks, ki sta že na prvi tekmi nakazala, da bosta veliki okrepitvi. "Zdelo se mi je, da sem kar del ustroja, ko sem igral z Luko, Kyriejem in ostalimi," je po uspešnem debiju v dresu Mavericks dejal Daniel Gafford (19 točk, 9 skokov) in o igranju z Dončićem dodal: "Veliko mi pomeni, da mi Luka zaupa, saj mi to omogoča, da pokažem, kar najbolje znam. Sam opravljam svoje delo, on pa mi ga olajša."

"Biti doma pred tem občinstvom in slišati svoje ime v tej dvorani mi pomeni ogromno. Vse bom dal za to ekipo in skušal pomagati pri zbiranju zmag. Pomembno je, da pokažem svojo raznolikost. V obrambi skušam pokriti vsakogar in biti agresiven," pa je o svojem prvencu v dresu Dallasa dejal PJ Washington (14 točk, 5 skokov), ki se je tako kot Gafford izkazal na obeh straneh igrišča.

"Igrali smo zelo hitro, poleg tega pri minutaži nismo z nikomer pretiravali. O tem smo veliko govorili pred tekmo. Videl sem veliko, veliko dobrih stvari," pa je po visoki zmagi dejal trener Dallasa Jason Kidd, ki je tako lahko celo nekoliko spočil Dončića, ki je sicer s povprečno 37,8 minutami na tekmo še vedno najbolj obremenjen igralec lige. A po prihodu dveh tako odličnih okrepitev ter vrnitvi po poškodbi Irvinga se zdi, da bi tudi Luko lahko v prihodnjih tekmah nekoliko razbremenili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice