Šport > Košarka
31705 ogledov

Dallas končno uslišal Dončića: "To sem si želel tri leta"

Dončić Profimedia
Slovenskemu košarkarju se je po večletnem prigovarjanju izpolnila velika želja.

Luka Dončić je po zmagi nad gostovanju v New Yorku, kjer so bili Mavs s 122:108 boljši od Knicks, pozdravil zadnje kadrovske premike v svojem moštvu.

Dallas je namreč pred iztekom roka za menjave igralcev v ligi NBA v svoje vrste pripepljal Daniela Gafforda iz vrst Washington Wizards in PJ Washingtona iz Charlotte Hornets.

Gre za dva relativno visoka košarkarja, ki bosta pripomogla k bolj impozantni prezenci Dallasa pod obročema.

Daniel Gafford NBA prestopni rok Šport Dallas okrepljen pod košem, prišla sta dva zelo solidna igralca

Washington, ki igra na položaju krilnega centra, je bil dosedanjhi pet sezone v ligi NBA član Charlotte Hornets. V letošmnji sezoni je na 44 tekmah zabležil povprečje 13,6 točke ob 5,3 skoka in 2,2 podaje na tekmo. Dobra dva metra visoki ameriški košarkar se zelo dobro znajde tudi pri metu izza črte, kjer je to sezono 32,4-odstotno uspešen.

Dallas je okrepil tudi Gafford, ki je v 45 tekmah za Washington Wizards v povrečju na tekmo pripspeval 10,9 točke, 8,0 skoka ter 2,2 blokade. Petindvajsetlnik, ki višino meri 208 centimetrov, prav tako igra na položaju krilnega centra, obenem pa lahko prevzame tudi vlogo klasičnega centra, kar je bilo še posebej všeč Dončiću, ki je obe okrepitvi pozdravil z velikim navdušenjem. 

Svet se čudi Šport Nov dan, nova dih jemajoča poteza Dončića: "Kako je to sploh mogoče?"

"Mislim, da smo dobili dva zares dobra igralca," se je po zmagi na gostovanju v velikem jabolku smejalo Dončiću. "Moštvu smo dodali višino. Dobili smo pomožnega centra, kar sem si želel že zadnja tri leta. Prepričan sem, da nam bosta oba v veliko pomoč."

"Gre za dva različna košarkarja, ki lahko veliko pripomoreta s svojo višino. PJ zna zadevati koše, blokirati in igrati v obrambi. Gafford je lahko velika grožnja z lobom. Zna tudi blokirati in ščititi soigralce v raketi. Verjamem, da bosta veliko prispevala," je dodal slovenski košarkar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.