Šport > Košarka
3105 ogledov

Bomba! Kidd pomotoma razkril, da bo Dallas okrepil še en velik zvezdnik?

Luka Dončić Spencer Dinwiddie Profimedia
Dallas Mavericks imajo na svojem spisku igralcev prostora za še enega košarkarja. Je Kidd pomotoma razkril, da se vrača stari znanec?

Dallas Mavericks so bili tik pred iztekom prestopnega roka znova izjemno aktivni. Potem ko so leta 2022 zamenjali Kristapsa Porzingisa in lani pripeljali Kyrieja Irvinga, so letos v zadnjih urah prestopnega roka pripeljali Daniela Gafforda in PJ Washingtona.

Mavericks so se pred zaključkom sezone pošteno okrepili, a ker so pri menjavah izgubili kat tri igralce (Richaun Holmes, Grant Williams in Seth Curry), imajo v svojem kadru prostor še za enega igralca. Prestopnega roka in možnosti za menjavo je sicer konec, a Mavs bi lahko posegli po kakšnem izmed prostih igralcev.

Da bi do tega lahko kmalu prišlo, se da sklepati tudi po besedah glavnega trenerja Jasona Kidda, ki je po zmagi s 122:108 nad New York Knicks namignil, da bi klub lahko okrepil še en igralec. Potem ko je razložil, kaj vse novi okrepitvi prinašata ekipi, je mimogrede omenil, da bo morda klub okrepil še tretji igralec.

"Imamo zelo dolgo klop, v igri je kar nekaj kombinacij. Zato bi rad vse prosil za nekoliko potrpljenja, saj kadar pripeljete dve okrepitvi, ali morda tri okrepitve, je potreben čas, da pridejo v ritem in se ujamejo med seboj," je Kidd po poročanju Brada Townsenda iz Dallas Morning News izjavil na tiskovni konferenci po tekmi.

Seveda so se nemudoma pojavila ugibanja, kdo bi lahko bil tretja okrepitev, in načeloma so vsi složni ... Čeprav je na trgu prostih igralcev kar nekaj zanimivih opcij, se zdi, da je tik pred vrnitvijo v svoj bivši klub odlični Spencer Dinwiddie, ki je bil včeraj zamenjan iz Brooklyn Nets k Toronto Raptors, kateri so ga nato nemudoma odpustili.

Dinwiddie si je celo v živo ogledal Dallasovo zmago nad New York Knicks, kar je še podkrepilo namigovanja, da je podpis pogodbe z bivšim delodajalcem le še vprašanje časa. Dinwiddie je sicer igral svojo najboljšo košarko ravno tekom svoje epizode pri Dallasu (februar 2022 - februar 2023), ko se je odlično dopolnjeval s prvim zvezdnikom Luko Dončićem ter povprečno na 76 tekmah beležil 17,1 točk, 4,9 asistenc in 3,1 skokov.

Čeprav pri Brooklynu takšnih številk ni dosegal, ima za sabo zelo solidno sezono, v kateri je na 48 tekmah povprečno dosegal 12,6 točk, 6 asistenc in 3,3 skoke na tekmo. Ni dvoma, da bi bil Dinwiddie po prihodu Gafforda in Washingtona še ena izjemna okrepitev za Dallas, obenem pa bi njegova vrnitev zagotovo razveselila tudi prvega zvezdnika ekipe Dončića, s katerim sta se v preteklosti na igrišču odlično ujela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice