Šport > Košarka
46894 ogledov

Novi Dončić? 15-letni Slovenec v finalu pokala Crveni zvezdi nasul 35 točk!

KK Mega U15 Twitter/KK Mega
Nadarjeni Slovenec je postal MVP finala srbskega U15 pokala v košarki.

V zadnjih letih se mladi slovenski košarkarji vse pogosteje odločajo, da že pri rosnih letih zapustijo Slovenijo in se odpravijo v tujino, kjer si nato ustvarijo kariero. Najlepši primer je seveda Luka Dončić, ki pa je vse prej kot osamljen primer. Tu so še Žiga Samar, Jurij Macura, Dan Duščak, Urban Klavžar in Jan Vide, ki so se vsi zelo mladi podali na tuje.

Zdaj pa v tujini opozarja nase slovenski košarkar, katerega so srbski mediji razglasili kar za "novega Luko Dončića". Gre za komaj 15-letnega Luna Jarca, ki blesti v dresu mlajših kategorij srbske Mege.

Mladi Slovenec po odhodu v tujino navdušuje v dresu beograjskega kluba, svoje predstave pa je kronal z nazivom MVP finala pokala za dečke do 15 let, ko je ob zmagi nad Crveno zvezdo dosegel dvojni dvojček s kar 35 točkami in 11 podajami, vsega dva skoka pa sta mu zmanjkala do trojnega dvojčka.

Pri MozzartSportu so tako članek o zmagi Mege in predstavi Luna Jarca naslovili "Pionirji Mege ob dominanci talentiranega Slovenca osvojili mini pokal v Nišu. Zapomnite si ime - Lun Jarc", med preostalimi mediji, ki so pokrivali dogodek, pa smo lahko zasledili tudi naslov: "'Novi Luka Dončić' presodil Zvezdi."

O talentu mladega Jarca najlepše priča tudi dejstvo, da ga je priznana platforma Eurohopes uvrstila na četrto mesto najbolj nadarjenih evropskih košarkarjev letnik 2009 , le za Nathanom Solimanom, Fabianom Kayserjem in Nikolo Kosturico. Neverjetno, kakšen košarkarski dragulj je ponovno proizvedla Slovenija.

Jarc je sicer kariero začel pri Vranskem, po enem letu pri Helios Suns pa se je lani poleti pod okriljem slovitega agenta Miška Ražnatovića preselil k Megi, ki velja za pravo valilnico talentov in je lansirala kariere košarkarskih superzvezdnikov, kot so Nikola Jokić, Ivica Zubac, Vlatko Čančar, Rade Zagorac, Vasilije Mičić, Nikola Jović … Upamo, da bo Lun Jarc naslednji, ki bo šel po njihovih stopinjah!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 23:15 18.februar 2024.

    Samo da čez 3-4 leta ne bo tako talentiran, da bo namesto za slovensko, na koncu zaigral za srbsko reprezentanco!?

Sorodne novice