Šport > Košarka
24297 ogledov

NBA "strokovnjaki" znova udarili: "Zakaj nihče noče igrati z Luko Dončićem?"

Luka Dončić Profimedia
Pri ameriškem ESPN-u so udarili s prispevkom naslovljenim: "Zakaj igralci nočejo igrati z Luko Dončićem za Dallas Mavericks?".

Nobena skrivnost ni, da večina ameriških medijev ni ravno naklonjena Luki Dončiću. Kako bi tudi bila? Tu imajo namreč enega "belčka" iz neke Slovenije, ki je prišel čez lužo v Ameriko, kjer domovino košarke šola v športu, za katerega verjamejo, da so najboljši na svetu.

Medtem ko Luka, Grk Giannis Antetokounmpo, Srb Nikola Jokić, Kamerunec Joel Embiid in tudi Kanadčan Shai Gilgeous-Alexander dokazujejo, da se košarkarski svet ne vrti več zgolj okoli Amerike, tamkajšnji mediji izkoristijo vsako priložnost, da se spravijo nad našega mladega košarkarja.

Tokrat so namreč imeli v studiu ESPN-a pogovor o nekaterih novih okrepitvah Los Angeles Lakers, na koncu pa je vse skupaj postala debata o Dallas Mavericks in domnevi, da si mnogi igralci ravno zaradi Luke ne želijo igrati za ekipo iz Teksasa. Pri ESPN-u so šli celo tako daleč, da so celoten prispevek poimenovali: "Zakaj igralci nočejo igrati z Luko Dončićem za Dallas Mavericks?"

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Do debate je prišlo potem, ko je postalo jasno, da so Mavs pred menjavo za Daniela Gafforda in PJ Washingtona poizkusili v svoje vrste pripeljati Kyla Kuzmo, ki se je odločil ostati pri Washington Wizards, medtem ko je nekdanji košarkar Dallasa Spencer Dinwiddie, ki je bil prost igralec, rajši podpisal pogodbo z Los Angeles Lakers, kot z Dallasom.

Kontroverzni ESPN-ov analitik Brian Windhorst je tako prvi med debato o Lakers opozoril, da bi ga kot navijača Dallasa skrbelo, da igralci ne želijo igrati za njihov klub. "Če ste navijači Dallasa, ste v zadnjih dneh slišali nekaj zanimivih informacij. Spencer Dinwiddie je s svojo čudno prispodobo o nasilnežih razložil, zakaj je raje izbral Lakers, zdaj pa je Kyle Kuzma izjavil za The Athletic, da je bila pripravljena menjava, da gre v Dallas. In Wizards so mu ponudili izbiro. Lahko ostaneš, ali pa greš v Dallas. In želel si je ostati!" je opozoril Windhorst.

"Mavericks so na koncu dobili dva igralca in od prihoda igrata zelo dobro, toda želeli so si Kuzmo, ki jih je zavrnil. Želeli so si Dinwiddieja, ki jih je zavrnil. Čeprav imajo Luko in Kyrieja Irvinga, vseeno nista želela priti, kar je zelo zanimivo," je poudaril Windhorst, ki očitno verjame, da je ravno Slovenec razlog, da se igralci ne želijo pridružiti ekipi Dallasa.

ESPN: "Zakaj igralci nočejo igrati z Luko Dončićem za Dallas Mavericks" | Avtor: Twitter Twitter

Pri ESPN-u so tako znova pokazali neverjetno nespoštovanje do igralca, ki je trenutno prepričljivo najboljši strelec in tretji najboljši asistent lige ter eden glavnih kandidatov za naziv MVP. A na njihovo žalost je še vedno Slovenec, ki uči Američane, kako se igra prava košarka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 18:58 14.februar 2024.

    Pa koga briga Dončić..Včasih so takim rekli gastarbajterji..

  • peter25 18:50 14.februar 2024.

    Kuzma ze ima naslov NBA. Star je 29 let. Za njega je bolje biti prva violina v Washingtonu, kot stevilka 3 v Dallasu. Spencer Dinwiddie bi bil v Dallasu 3 ali celo 4 playmaker. To pomeni manj, kot 15 minut ...prikaži več na tekmo. Da je odsel v Dallas je njegova kariera v NBA najbrz bila zakljucena. Grant Williams pot od Bostona do podna NBA se je zgodila le 6 mesecih. Nikoli vec ne bo igral za vrhunsko ekipo. Vprasanje koliko casa se v NBA. NBA je posel in nic drugega.

  • linlina 18:24 14.februar 2024.

    Niso pa povedali, da je bila cena za Kuzmo previsoka in si Dalas tega ni mogel privoščiti. So pa zato dobili dva zelo dobra igralca in dobili to kar so potrebovali,

Sorodne novice