Šport > Košarka
1016 ogledov

Neverjetni Dončić že tretji na večni lestvici, prehitel je tudi velikega Magica!

Luka Dončić Profimedia
Dončić je ob zmagi proti Washingtonu dosegel še svoj 14. trojni dvojček z vsaj 25 točkami, 10 skoki in 15 asistencami.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA zabeležili peto zaporedno zmago. V svoji dvorani so s 112:104 ugnali Washington Wizards. Slovenski as Luka Dončić, ki je zaradi udarca v obraz med tekmo celo prejel nekaj šivov, je ob zmagi dosegel trojni dvojček s 26 točkami, 15 podajami in 11 skoki.

Luka Dončić NBA Šport Luka krvav z igrišča, po šivih in vrnitvi je poskrbel za preobrat

Dallas (31-23) je sicer na lestvici zahodne konference ostal na osmem mestu, a je tam na vrhu vse bolj strnjeno. Pet zaporednih zmag je največ to sezono, pred tem so dvakrat povezali štiri uspehe. Za zmago domačih (31-23) je bila ponoči dovolj odlična zadnja četrtina, potem ko so večji del prvega polčasa in v tretji četrtini zaostajali.

Najvišja prednost odpisanega Washingtona (9-44) je še na začetku zadnjega dela igre znašala 11 točk, a so domači proti eni najslabših zasedb lige nato le strnili vrste, kljub temu da so okoli pet minut igrali brez Dončića. Ta je ob koncu tretje četrtine prejel udarec v brado ter nato posledično nekaj šivov. Vrnil se je osem minut pred koncem in kolegom pomagal nadoknaditi zaostanek ter obrniti potek srečanja za dokaj zanesljivo zmago.

Tako Dončić kot Kyrie Irving sta ob zmagi dosegla po 26 točk. Ljubljančan pa je dosegel še 10. trojni dvojček v sezoni, saj je v statistiko vpisal še 15 podaj in 11 skokov. Tako je še štirinajstič v karieri dosegel trojni dvojček z vsaj 25 točkami, 10 skoki in 15 asistencami, s čimer se je na večni lestvici povzpel na tretje mesto, saj je prehitel tudi legendarnega Magica Johnsona, kateremu je to uspelo na 13 od 906 tekem, ki jih je odigral tekom svoje kariere.

Luka, ki je v svoji profesionalni NBA karieri odigral vsega 376 tekem, s 14 tekmami z vsaj 25 točkami, 10 skoki in 15 asistencami drži tretje mesto in le še za eno takšno tekmo zaostaja za Russellom Westbrookom, ki je odigral več kot trikrat toliko tekem kot Luka - 1146. Na prvem mestu pa še vedno kraljuje veliki Oscar Robertson, kateremu je ta dosežek na 1040 tekmah uspel kar 37-krat. A če bo Luka nadaljeval s takšnim tempom, tudi "Veliki O" ni neulovljiv.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice