Šport > Košarka
16898 ogledov

NBA zvezdnik razložil, zakaj je zavrnil Luko in Dallas

Spencer Dinwiddie Profimedia
Spencer Dinwiddie je razkril, zakaj je kljub velikemu zanimanju Dallasa na koncu izbral Los Angeles Lakers.

Dallas Mavericks so bili tik pred iztekom prestopnega roka znova izjemno aktivni. Potem ko so leta 2022 zamenjali Kristapsa Porzingisa in lani pripeljali Kyrieja Irvinga, so letos v zadnjih urah prestopnega roka pripeljali Daniela Gafforda in PJ Washingtona, ki sta se nemudoma izkazala za zadetek v polno.

Mavericks so se tako pred zaključkom sezone pošteno okrepili, a ker so pri menjavah izgubili kat tri igralce (Richaun Holmes, Grant Williams in Seth Curry), imajo v svojem kadru še vedno prostor za še enega igralca. Prestopnega roka in možnosti za menjavo je sicer konec, a Mavs bi vseeno lahko posegli po kakšnem izmed prostih igralcev.

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Na radarju Dallasa se je tako znašel stari znanec Spencer Dinwiddie, ki je v preteklosti že navduševal v dresu Dallasa in je bil tik pred koncem prestopnega roka zamenjan iz Brooklyn Nets k Toronto Raptors, kateri so ga nato nemudoma odpustili.

Dinwiddie si je celo v živo ogledal Dallasovo zmago nad New York Knicks, kar je še podkrepilo namigovanja, da je podpis pogodbe z bivšim delodajalcem le še vprašanje časa.

Luka Dončić Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Dinwiddie je sicer igral svojo najboljšo košarko ravno tekom epizode pri Dallasu (februar 2022 - februar 2023), ko se je odlično dopolnjeval s prvim zvezdnikom Luko Dončićem ter povprečno na 76 tekmah beležil 17,1 točk, 4,9 asistenc in 3,1 skokov ter bil drugi najboljši igralec v ekipi.

Čeprav pri Brooklynu takšnih številk ni več dosegal, ima za sabo zelo solidno sezono, v kateri je na 48 tekmah povprečno dosegal 12,6 točk, 6 asistenc in 3,3 skoke na tekmo ter bi zagotovo predstavljal še eno veliko okrepitev Dallasa pred vstopom v zadnji del sezone.

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

A do dogovora na koncu ni prišlo, saj je Dinwiddie podpisal 1,5 milijonov dolarjev vredno pogodbo do konca sezone z Los Angeles Lakers. Mnoge je njegova odločitev presenetila, saj se je zdelo, da je vrnitev v staro jato, kjer je kazal svoje najboljše partije, zagotovo najugodnejša opcija za Dinwiddieja.

Toda novi jezernik je imel pojasnilo, zakaj je zavrnil Dallas in igranje z Luko Dončićem ter se odločil, da se preseli v mesto angelov. "Recimo, da ste otrok, na katerega se je spravil nasilnež. Dallas so kot vaša mama, 'Vse je v redu, srček, ne skrbi.' ... Lakers pa so kot vaš oče, 'Ne, poberi se in se bori, dokler na zmagaš.'. In začutil sem, da je to tisto, kar potrebujem v tem trenutku," se je glasila nevsakdanja razlaga novega zvezdnika Los Angeles Lakers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice