Šport > Nogomet
3693 ogledov

Čudežni deček: Morda bom pri Realu nosil številko 77, všeč mi je Dončić

Endrick Profimedia
Mladi brazilski nogometaš se navdušuje nad Slovencem.

Endrick Felipe Moreira de Sousa, ki ga ljubitelji nogometa bolj poznajo pod imenoma Endrick Felipe, ali samo Endrick, velja za enega največjih nogometnih talentov na svetu. Pri zgolj 17-ih letih je tako zbral že dva nastopa za brazilsko izbrano vrsto, Real Madrid pa je že decembra 2022 zanj Palmeirasu odštel 60 milijonov evrov. Po dogovoru med kluboma bo Endrick za Real zaigral sicer šele s sezono 2024/25.

Za Placar TV je Endrick pred dnevi sicer izjavil, da že razmišlja o številki, ki jo bo izbral pri Realu, ena izmed resnejših opcij pa je zanj tudi številka 77: "Nisem pretirano obremenjen s številkami, a mi je všeč sedmica. To uporabljam tudi pri računalniških igrah, ko igram NBA ali Fifo. Je pa to številka, ki zbuja veliko pozornosti zaradi Cristiana Ronalda. V NBA mi je zelo všeč Luka Dončić, ki nosi številko 77."

"Resno razmišljam o njej, številka kar lepo izstopa. Zelo mi je všeč, a še ne vem. Igral sem že tudi s številkami 11, 10, 7 ... Zdaj imam pri Palmeirasu devetico. Tudi to je lepa številka, a z njo prihaja tudi velika odgovornost," je še dejal Endrick.

Ta se sicer očitno še ni dobro pozanimal o pravilih, ki trenutno veljajo v La Ligi, številke 77 namreč ne bo mogel nositi.

Pravila namreč zahtevajo, da imajo člani prvih ekip na hrbtu številke od 1 do 25, s tem, da morajo vratarji nositi 1, 13 ali 25. Če so prvemu moštvu priključeni nekateri nogometaši iz rezervnega moštva, imajo na voljo številke od 26 do 50.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice