Šport > Nogomet
343 ogledov

Eden najbolj zaželenih našel nov dom

Endrick Epa
Mnogi so ga lovili, uspelo je aktualnim evropskim prvakom.

Mladi brazilski nogometaš Endrick bo od leta 2024, ko bo dopolnil 18 let, igral v dresu madridskega Reala, sta po poročanju španske tiskovne agencije Efe v izjavi za javnost sporočila španski velikan in brazilski Palmeiras.

Šestnajstletni napadalec velja za enega največjih talentov nogometa, lovili pa so ga številni veliki evropski klubi. Endrick bo do dopolnjenega 18 leta starosti ostal pri Palmeirasu, je Real Madrid zapisal v izjavi.

Aleksander Čeferin Ključna odločitev Šport Velika zmaga za Čeferina! Je to zadnji žebelj v krsto nasprotnikov?

Predsednica Palmeirasa Leila Pereira je v sporočilu za javnost zapisala, da gre za največji posel v zgodovini brazilskega nogometa. Po poročanju nekaterih medijev, med njimi sta tudi Sky Sports in Transfermarkt, je vrednost prestopa okoli 65 milijonov evrov, a bi lahko z bonusi narasla tudi do 80 milijonov.

"Ponudba Reala sovpada z izjemno nadarjenostjo našega nogometaša. Obenem pa dosega tudi športne in finančne okvirje, ki smo jih postavili na začetku pogajanj z Realom," je dejala predsednica kluba iz São Paula.

"Zahvaljujem se Palmeirasu, največjemu klubu v Braziliji, prvaku Amerik ter klubu mojega srca, da mi je omogočil postati to, kar sem v tem trenutku," pa je ob potrditvi prestopa dejal 16-letni Endrick. Ta je za člansko ekipo Palmeirasa že odigral sedem tekem in dosegel tri gole.

Pri Realu se bo Endrick pridružil Viníciusu Júniorju in Rodrygu, ki sta v zadnjem obdobju prav tako v najstniških letih prestopila k španskemu velikanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.