Šport > Košarka
1102 ogledov

Košarkar aretiran zaradi napada na tekmeca, skušal je pretepsti že LeBrona

Isaiah Stewart Profimedia
Zaradi napada na tekmečevega igralca aretirali košarkarja Detroita.

Zaradi povzročitve telesnih poškodb so aretirali košarkarja ekipe Detroit Pistons Isaiaha Stewarta, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Stewart naj bi se pred tekmo severnoameriške lige NBA zapletel v fizični obračun z igralcem Phoenix Suns Drewom Eubanksom.

 

Stewarta so policisti aretirali, a ga kasneje izpustili. Do fizičnega obračuna je prišlo pred tekmo po prihodu v dvorano. Stewart naj bi po pisanju AP udaril domačega igralca Eubanksa, nato pa so posredovali varnostniki.

"Za zdaj še zbiramo informacije o tem, kaj se je zgodilo in kaj je sprožilo takšen odziv našega igralca. Sodelujemo z NBA in pristojnimi organi, da bi zbrali čim več informacij," so v izjavi za javnost zapisali pri Detroit Pistons. Ti so ponoči izgubili dvoboj s Phoenixom s 100:116.

"Napad na Drewa Eubanksa je bil neutemeljen. Takšna nasilna dejanja so nesprejemljiva," so zapisali pri Phoenix Suns.

Glede Phoenixove izjave je bil kritičen Monty Williams, trener Detroita in nedavno še trener Suns. Dejal je, da je "neodgovorno" podati takšno izjavo za javnost, ko vse informacije še niso na voljo.

Stewart igra svojo četrto sezono v NBA. Leta 2021 je bil suspendiran za dve tekmi po 'prepiru' z zvezdnikom Los Angeles Lakers LeBronom Jamesom. Tudi Jamesa, ki je med tekmo najprej s komolcem udaril Stewarta, nato pa je slednji ponorel in so ga komaj zadržali, da ni na parketu obračunal s superzvezdnikom, je takrat doletela kazen ene tekme prepovedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice