Šport > Košarka
5260 ogledov

Kar se je zgodilo Dončiću, je nočna mora vsakega košarkarja

Print Screen
Atraktiven poskus zabijanja se za slovenskega zvezdnika Luko Dončića ni izšel po pričakovanjih.

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić je sinoči v Indianapolisu odigral svojo peto All-Star tekmo v ligi NBA, od tega je bil še četrtič član začetne peterke Zahoda.

Ekshibicijski košarkarski spektakel, katerega ugled je na kritično nizki točki, je z 211:186 dobila ekipa Vzhoda. Najboljši strelec zmagovitega moštva je bil Damian Lillard (39 točk), ki je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca tekme (MVP).

Luka DOnčić All-Star tekma Šport Luka se ni pretirano spotil, prvič premagana meja 200 točk ene ekipe

Tekma je minila tudi v znamenju rekordov. Prvič v zgodovini je namreč kateri od ekip uspelo preseči 200 točk, kolikor so jih tokrat zbrali igralci vzhodne konference. Presegli so 196 točk zahoda iz leta 2016.

Padel je tudi skupni rekord v točkah iz leta 2017, ki so ga igralci tokrat s 397 izboljšali za 23 točk. Ekipa vzhoda je zadela 83 od 146 metov (56,8-odstotni met) iz igre in dodala rekordnih 42 trojk, šest več od prejšnjega rekorda ekipe LeBron iz leta 2019.

Donćićev individualen doprinos je bil v znamenju sedmice, kar je zanimiva simbolika, saj je ob vstopu v ligo NBA prevzel dres s številko 77. "Res? No, ste videli? Ja, to je bil moj načrt," se je na račun svoje statistike hvalil slovenski košarkar.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedmim točkam ob skromnem metu 3/10 iz igre in 1/6 za tri točke je dodal še sedem skokov in sedem podaj.

Dončić | Avtor: Epa Epa
Petindvajsetletnik ni skrival, da se je na tekmo zvezd prišel zabavat, ne pa tekmovat. "Bilo je zabavno. Vedno je zelo zabavno. Petič sem igral na All-Star tekmi. To je neverjetno. Lepo sem se imel. Vsakič sem navdušen, da sem lahko tukaj. Lepo je videti vse igralce, s katerimi si delimo slačilnice. LeBron, Steph, KD, oni to počnejo že dolgo časa. Občutek je neverjeten," je povedal Slovenec, ki je znova uganjal norčije z dobrim prijateljem Nikolo Jokićem"Vesel sem, da igram z Nikolo, z njim se vedno zabavava. Na takšnih tekmah je pomembno predvsem, da se nihče ne poškoduje, drugo je zame povsem postranskega pomena," je dejal.

Dončić pod obročema ni igral vidnejše vloge, za povrhu pa si je privoščil tudi manjšo blamažo. V enem izmed napadov si je namreč poskusil podati od table za atraktiven "alley-oop" in pri tem neslavno pogorel. "Rekel bi, da sem se malo precenil. Jaz ne zabijam," je o neuspelem poskusu dejal zvezdnik Dallasa.

Močno je med uporabniki svetovnega spleta odmeval tudi njegov poskus z velike razdalje v zaključku prvega polčasa, ko je žogo proti obroču zalučal globoko z nasprotnikove polovice igrišča. Ker je bilo do izteka časa še dobre pol minute, je s tem svoji ekipi priigral zadnji napad pred premorom.

"2 za 1 ... analitika," je svojo odločitev kar med tekmo na omrežju X komentiral Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.