Šport > Košarka
1825 ogledov

Luka se ni pretirano spotil, prvič premagana meja 200 točk ene ekipe

Luka DOnčić Profimedia
Dončić se ni pretirano (u)trudil. Vzhod je slavil z razliko 25 točk.

Luka Dončić je petič zaigral na All-Star tekmi, četrtič je bil izbran v začetno peterko. Tokrat sta se po nekaj letih premora znova pomerili selekciji Vzhoda in Zahoda, v slednji so poleg slovenskega zvezdnika tekmo začeli še LeBron James, ki je zbral rekordni 20. nastop na tekmi vseh zvezd, Kevin Durant, Nikola Jokić in Shai Gilgeous-Alexander. Prvo peterko Vzhoda so predstavljali Giannis Antetokounmpo, Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum in Bam Adebayo.

Na začetku prve četrtine so košarkarji poskušali predvsem z meti za tri točke, pri tem je v domači dvorani blestel član Indiane Haliburton, ki je zadel kar pet od šestih trojk, ki jih je sprožil proti košu tekmeca. Predvsem po njegovi zaslugi so tako povedli košarkarji Vzhoda. Luka je na parketu deloval precej nezainteresirano, v sedmih minutah in pol je zgrešil met za tri točke, ki mu je sladil še zapravljen 'zicer' pod obročem. Je pa podelil tri asistence in vpisal en skok.

Ob igri brez obramb se je rezultat na semaforju hitro spreminjal. Po prvih 12 minutah je bilo 53:47 v korist Vzhoda.

Košarkarji Vzhoda so po nekaj minutah druge četrtine povedli že za 19 točk, a so njihovi tekmeci odgovorili z osmimi zaporednimi točkami. Ko je koš dosegel Karl-Anthony Towns, je bil Dončić edini od ducata članov Zahoda, ki še ni dosegel točke na tekmi, po zadetem metu Traeja Younga na drugi strani (82:67) pa se samo še Slovenec ni vpisal med strelce na dvoboju.

Pri Vzhodu je bil očitno najbolj 'zagret' za osvojitev nagrade MVP Lillard. Ta je v prvem polčasu iz igre metal 8/13 (6/11 trojke) in zbral 22 točk.

Dončić se je na parket vrnil za zadnje tri minute druge četrtine, po skoku v napadu pa je dosegel tudi svoj prvi koš.

Nato je pobral še odbito žogo v obrambi in z dolgo podajo našel Stepha Curryja, ki je zadel met za tri točke. Zvezdnik moštva Golden State Warriors je z metom tudi sklenil prvi polčas, vendar je zgrešil trojko Ostalo je pri 104:89 za Vzhod.

Luka je zbral dve točki, tri skoke in štiri asistence.

Ob koncu prve polovice tretje četrtine je prvi zvezdnik Dallasa prišel do zabijanja, že v naslednjem napadu pa poizkusil še enkrat, pri tem žogo vrgel v 'tablo', v zraku ujel žogo ... a dobil blokado s strani obroča. Na drugi strani je Lillard s trojko s sredine igrišča poskrbel za 132:105.

Pred zadnjo četrtino je bilo 160:136.

Tudi zadnjih 12 minut je ponudilo veliko metov za tri točke, nekaj zabijanj, razlika med obema moštvoma pa se ni veliko spreminjala.

Dončić je še enkrat stopil na parket, do konca tekme je ostalo še sedem minut. Zadel je trojko za zaostanek 161:183, nato pa sta z Jokićem žogo s podajami popeljala čez celo igrišče, na koncu pa je akcijo zaključil Gilgeous-Alexander.

Kasneje je pri Zahodu po pravilu vse akcije zaključeval Towns, ki je do konca tekme zbral 50 točk. Prvič na All-Star dvobojih je ena izmed ekip presegla številko 200 točk. Vse skupaj je z novo trojko s sredine igrišča zaključil Lillard, ki je postavil končni rezultat pri 211:186.

Zvezdnik Milwaukeeja je dosegel 39 točk in bil na koncu izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Luka je zbral po 7 točk, skokov in podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice