Šport > Košarka
6247 ogledov

Spet mu je to naredil! Dončićev srditi rival dobil novo porcijo

Dončić Profimedia
Luka Dončić je ob sinočnji zmagi Dallasa znova nadigral enega svojih največjih nasprotnikov v ligi NBA. Splet je reagiral.

Košarkarji Dallas Mavericks so bili za sedmo zaporedno zmago v ligi NBA boljši od Phoenix suns (123:113). Gre za najdaljši zmagoviti niz teksaškega moštva pod taktirko trenerja Jasona Kidda. Dallas toliko zaporednih tekem ni dobil vse od šampionske sezone 2010/2011, v kateri je osvojil edini naslov prvaka v zgodovini franšize.

Luka Dončić NBA Šport Odlični Dončić popeljal Dallas do pomembne zmage nad velikimi rivali

"Res izjemno, mislim, da imamo fantastično ekipo. Sedem zaporednih zmag, to se ni zgodilo že lep čas. Zelo sem zadovoljen z igralci v našem moštvu," je po zmagi povedal Dončić, ki se po All-Sar premoru vrnil z dominantno predstavo.

V 38 minutah je Phoenixu nasul 41 točk ob 52-odstotnem metu iz igre (14/27, 6/11 za tri, 7/7 prosti meti), prispeval pa je tudi devet skokov, enajst podaj in tri ukradene žoge za skupni statistični indeks +20.

Luka Dončić Devin Booker | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob robu tekme je na parketu potekal tudi interni spopad med Dončićem in zvezdnikom gostujoče ekipe Devinom Bookerjem. Slednji velja za enega Dončićevih največjih nasprotnikov v ligi NBA, med njima pa se je v preteklosti iskrilo tako pod obročema kot v konferenčnih sobah.

Začetki srditega rivalstva segajo v leto 2022, ko sta se moštvi pomerili v uvodnem krogu končnice. Favorizirani Phoenix je v seriji že vodil z 2:0 in 3:2 v zmagah, na koncu pa so se po velikem preobratu in zmagi s 33 točkami prednosti na odločilni sedmi tekmi napredovanja veselili Mavs.

Vse to je botrovalo nastanku enega najbolj priljubljenih spletnih memejev zadnjih let, na katerem Dončić nagajivo zre v svojega velikega tekmeca.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Booker je v tisti seriji provociral z imitiranjem slovenskega košarkarja in namigovanji o simuliranju. Dončić se mu je oddolil na parketu, odtlej pa proti Soncem vedno odigra kot človek na misiji.

Sinočnji obračun v tem pogledu ni bil nobena izjema, Dončić je namreč z 41 točkami zasenčil svojega velikega rivala. Booker je bil s 35 točkami prvi strelec poraženega moštva, vendar pa njegova statistika (35 točk, pet skokov, osem podaj, indeks -14) ni bila na nivoju Dončićeve.

"To ni bil dvoboj, Luka vedno nadigra Bookerja," je zapisal nek uporabnik omrežja X. "Luka sovraži sonca in Bookerja," je komentiral drugi, tretji pa dodal: "Booker bo vedno Lukov sinček." 

"Kadarkoli Luka sreča Phoenix, smo priča zločinu iz sovraštva," je vrhunsko predstavo slovenskega zvezdnika komentiral nek navijač, drugi pa je dodal: "Luka bo za vedno Bookerjev očka."

Luka Dončić in Devin Booker Sramota Šport "Phoenix, tale fotografija vas bo preganjala za večno!" Naraščaj Šport Splet je ponorel! "Ja, hudiča, Luka, koliko otrok pa imaš?"


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:32 23.februar 2024.

    Bolani ste s tem Dončićem, samo povem..