Šport > Košarka
6443 ogledov

Noro! Superzvezdnik razkril, da si je želel igrati z Luko za Dallas, toda ...

Jalen Brunson in Luka Dončić Profimedia
Jalen Brunson je razkril, kako močno si je želel ostati v Dallasu, a Mavs preprosto niso sprejeli njegove ponudbe.

Vsi poznamo zgodbo, kako je Luka Dončić izgubil enega svojih najljubših in najboljših soigralcev Jalena Brunsona, ki ob poteku pogodbe ni želel podaljšati sodelovanja z Dallas Mavericks, temveč se je na koncu odločil za New York Knicks, kjer se je izpopolnil v enega najboljših igralcev na svetu. Navijači Dallas pa vodstvu ekipe niso nikoli resnično odpustili, da se ni bolj potrudilo, da bi Brunsona zadržalo v svojih vrstah.

Zdaj pa je dodatno razburkal zadeve Brunson, ki je v pogovoru z Mattom Barnesom in Stephen Jacksonom v podcastu za All the Smoke Productions razkril ozadje svojega odhoda iz Dallasa ter kako je želel podpisati s klubom 4-letno pogodbo vredno 55 milijonov dolarjev, a ga je vodstvo zavrnilo. Na koncu je z New Yorkom podpisal 4-letno pogodbo vredno 104 milijone dolarjev in glede na njegove predstave v dresu kratkohlačnikov, je New Yorku uspela neverjetna kupčija.

"Bila je možnost, da bi ostal v Dallasu. Resnično sem si želel ostati v Dallasu. Pred svojo četrto - zadnjo sezono v Dallasu, sem si želel podaljšati pogodbo, karkoli bi pač uspel dobiti z njihove strani. Največ, kar bi nekako lahko dobil, je bila 4-letna pogodba v višini 55 milijonov dolarjev. Tega sem si želel, hotel sem ostati in mislil sem si, da bom še dolga leta član Dallasa. Všeč mi je bila moja vloga v ekipi. Hecno je, da mi je celo moj agent prigovarjal, da lahko zaslužim dosti več. Toda odločil sem se za varno opcijo, nisem se želel igrati. Če dobiš takšno ponudbo, ne tvegaš" je bil Brunson pred svojo zadnjo sezono odločen, da podaljša pogodbo.

Toda pri Dallasu so si premislili. "Toda kar naenkrat so rekli, da bi počakali, da bomo videli, na čem smo, po kakšnih 20, 25 tekmah sezone. Toda rekel sem, da če ne bomo podaljšali zdaj, da ne mislim podaljšati do konca sezone. O čem takem nočem razmišljati med sezono. In prišlo je obdobje, ko je bil Luka poškodovan, in sem začenjal tekme v prvi postavi. Igral sem zelo dobro. Mislim, da sem dosegal 20 točk in kakšnih 6 asistenc na tekmo. 20 do 25 točk. In takrat sem ponovno rekel, da če je ponudba na mizi, sem jo še vedno pripravljen sprejeti, podpišimo v tem trenutku," je dal Brunson Dallasu še eno priložnost.

"Še vedno je bil odgovor ne. Ni šlo za nek dokončen ne, temveč bolj v stilu, dajmo počakati, pa bomo videli. Bližal se je konec prestopnega roka in mislil sem si, če mi ne bodo podaljšali pogodbe, me bodo verjetno zamenjali. Glede na to, da sem igral zelo solidno. A tudi to se ni zgodilo. Nato pa je po izteku prestopnega roka prišla ponudba. A nisem bil več zainteresiran. Prerasel sem to," je razložil Brunson.

Jalen Brunson in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nato pa je prišla končnica, Luka se je poškodoval na eni zadnjih tekem rednega dela sezone in ni mogel igrati na prvih treh tekmah končnice. In sam sem napravil, kar sem napravil. Na koncu smo izgubili v finalu Zahoda. Spominjam se, da sem po zadnji tekmi sezone na Twitterju opazil, da Mark (Cuban) razlaga, da mi izmed vseh ekip lahko ponudijo največ denarja. Takoj po tekmi. Mislil sem si, ok. Nato pa sem videl, kako New York na trgu vleče vse te poteze. Bil bi blizu duma, New York je eno uro vožnjo od mojega rojstnega kraja. Starše, vso družino imam na vzhodni obali. Zato sem začel razmišljati, to bi lahko bila prava stvar. In zdaj smo tu. Najboljša poteza, kar bi jih lahko naredil," je zaključil Brunson.

Čeprav je odlični organizator igre blestel že pri Dallasu, je bil prestop k New Yorku zagotovo pravilna poteza, saj je v velikem jabolku dvignil svoje predstave na višjo raven. Potem ko je v tisti sloviti končnici za Dallas dosegal 21,6 točk, 4,6 skokov in 3,7 asistenc na tekmo, v letošnji sezoni povprečno dosega 27,6 točk, 3,8 skokov in 6,5 asistenc na tekmo. Prvič v karieri je bil izbran tudi na tekmo vseh zvezd. Vsekakor pravilna odločitev Brunsona ter huda napaka Dallasa, ki je povsem brezplačno izgubil košarkarja, ki bi lahko nekoliko razbremenil Luko in dopolnjeval njegovo igro.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:58 22.februar 2024.

    In koga to zanima? Vprašanje za avtorja..

Sorodne novice