Šport > Košarka
41027 ogledov

Allen Iverson: "Kaj, za vraga, je narobe z Luko?"

Luka Dončić Profimedia
Allen Iverson je imel zanimivo pripombo glede igre Luke Dončića ... Igra, kot da bi bil temnopolt!

Nekdanji MVP lige NBA in košarkar, ki je tekom svoje bogate kariere presegl mejo kar 24.000 točk, Allen Iverson, je tokrat gostoval v The Big Podcastu, katerega vodita legendarni Shaquille O'Neal ter Adam Lefkoe.

Omenjena trojica se je dotaknila številnih zanimivih tem, medtem ko bo slovenskim košarkarskim navdušencem zagotovo najbolj zanimiv del, ko legendarni član hiše slavnih odgovori na vprašanje, kateri trenutni košarkar ga najbolj spominja nase.

"Vsi pravijo, da je to Ja (Morant). Toda človek ... Naj vam rajši povem o tem fantu ... Kaj, za vraga je narobe z Luko (Dončićem)?" se nad načinom igre našega mladega zvezdnika ni mogel načuditi legendarni "The Answer". "Luka je drugačen. 73 točk v Atlanti ..." se je vključil Lefkoe, a mu Iverson ni pustil do besede.

"Ne bom niti ... Lahko govorimo tudi o tem, ampak sam ne bi želel niti govoriti o tem. 73 točk govori samih zase. Govorim o njegovem stilu igre. Gre za košarko pomešano z ulično košarko. Želim reči, a se bojim, da bodo ljudje to narobe razumeli ..." si 11-kratni udeleženec tekme vseh zvezd ni upal dokončati stavka.

allen iverson | Avtor: EPA EPA
"Počasen je kot hudič?" ga je nato vzpodbudil Shaq, a to ni bilo to, kar je želel Iverson izreči. "Kje pa. Oziroma ja, premika se s svojo hitrostjo, toda tu je še nekaj drugega, kar pa ne želim izreči. Pustil bom, da vidva izrečeta," je bil še vedno sramežljiv štirikratni najboljši strelec lige.

"Ne, kar ti izreci. Saj lahko kasneje to izrežemo," ga je še vzpodbudil Lefkoe, ki je že slutil, kam cilja Iverson. "Igra, kot igra," še vedno ni popustil Iverson. "Ali bi rekel, da igra kot belec?" ga je dokončno izzval Lefkoe in Iverson je končno popustil: "Ne, igra, kot da bi bil temnopolt!"

Ker vsi vemo, v kakšnem svetu živimo in kako moramo paziti, da z najbolj nedolžno izjavo koga ne uspemo užaliti, je Shaq nemudoma posredoval, saj se zaveda, da bi bila omenjena izjava lahko prikazana v napačni luči. "Naj te popravim, Luka ima swag (neke vrste predrzen, kulski stil op. p.)."

"Ima swag. Ja, ima swag, tako bi lahko rekli. Tako kul je na igrišču. Vse deluje tako počasi, vsi njegovi koraki, poteze, toda vse mu uspeva in zadeva kot hudič," je debato o Dončiću zaključil legendarni "The Answer".

Čeprav je bilo nekaj stavkov precej politično kontroverznih, pa si Luka zagotovo lahko šteje v čast, ko o njem s takimi besedami spregovori eden največjih košarkarjev vseh časov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice