Šport > Košarka
27535 ogledov

Legendarni košarkar, oče Lukovega soigralca, udaril po Dončiću

Luka Dončić in Tim Hardaway Jr. Profimedia
Legendarni Tim Hardaway je bil zelo kritičen do našega Luke Dončića.

Čeprav velja za enega najboljših košarkarjev na svetu ter zagotovo daleč najboljšega igralca ekipe Dallas Mavericks, ki že šešto sezono celotno moštvo nosi praktično na svojih lastnih ramenih, se je Luka Dončić tokrat znova znašel pod udarom kritik. In tokrat z zelo presenetljive smeri, saj je po Luki udaril kar oče Dončićevega soigralca.

Legendarni Tim Hardaway, oče Tima Hardawaya Jr., ki z Luko že šesto leto deli slačilnico, se je tokrat pojavil v OG Podcastu ter kritiziral našega mladega zvezdnika, ker ta naj ne bi popolnoma izkoristil potenciala Kyrieja Irvinga ter predvsem njegovega sina Tima mlajšega.

"Želim si, da bi Luka končno nehal driblati to žogo! Da bi končno nehal biti tako odvisen od igre z žogo v svojih rokah. Toda takšna je pač njegova igra. Morate vedeti, kako igrati z žogo v svojih rokah, obenem pa se morate zavedati, kako voditi napad. Napad morate voditi tudi za igralce, ki potrebujejo, da se jih vključi v napad," je bil nad Dončićevim stilom igre nezadovoljen član hiše slavnih.

Tim Hardaway | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Kyrie ne potrebuje, da se vodi napad za njega, toda nekoga, kot je moj sin, se mora vključiti v igro, da se vas vse razbremeni. Če imate nekoga, ki samo osem minut neprestano stoji v kotu in zgolj teče gor in dol po igrišču, nato pa mu podajo ... Ima povsem odprt met, a ga ne bo zadel, ker ni v ritmu. Saj se sploh še ni dotaknil žoge," je bil kritičen Hardaway, ki ga moti, da praktično vsak napad Dallasa poteka preko Luke.

Po eni strani ima Hardaway verjetno celo prav, saj bi se Luko precej razbremenilo, če bi pri organizaciji igre sodelovalo več igralcev, toda po drugi strani si naj Hardaway starejši še enkrat pogleda postavo Dallasa in nam tokrat objektivno razloži, kdo poleg Kyrieja je resnično sposoben poveljevati napadu Dallasa. Njegov sin, ki ne zna drugega kot vreči na koš in na tekmo povrečno ne dosega niti dve asistenci, zagotovo ni rešitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • ico8 19:22 22.februar 2024.

    Dvakrat zgani ne morejo verjeti, da izgubljajo primat proti belim…, podobno nasim rdecim proti Jansistom!

  • Ender3 16:20 22.februar 2024.

    Žurnalizem ne more brez Dončića. Se tudi to medijem plačuje. ?

  • Idioti 16:10 22.februar 2024.

    Je pa tudi res , da ko pride pod koš za 2 točki , ima zunaj na trojki, popolnoma nepokrite svoje soigralce in mi res ni jasno , zakaj jih v takšnih situacijah ne uporabi . Irwing mi gre pa ...prikaži veča mal na živce, ker s takšno močjo drvi pod branjen koš- čista rutina . Drugo je protinapad .

Sorodne novice