Šport > Košarka
1813 ogledov

Dončić in Irving ob koncu Dallasovega uspešnega niza skupaj do 62 točk

Luka Dončić Profimedia
Niz zmag Dallasa se je končal na gostovanju v Indianapolisu. Indiana je bila boljša s 133:111.

Luka Dončić in soigralci so na gostovanju pri Indiani iskali osmo zaporedno zmago. Pacers so v tej sezoni zbrali 32 zmag in 25 porazov, na lestvici vzhodne konference pa zasedajo sedmo mesto. Dallas Mavericks so bili na Zahodu pred tokratnim obračunom šesti z razmerjem 33-23.

Slovenski zvezdnik je dvoboj proti moštvu svojega nekdanjega trenerja Ricka Carlisla odprl s petimi zaporednimi točkami, s svojo prvo trojko je poskrbel za 5:0.

Luka je kasneje sicer dosegel osem od prvih deset točk svoje ekipe, Dallas pa je ostajal korak pred tekmeci. Še pred polovico četrtine je po naslednjem Slovenčevem košu, na semaforju se je izpisal rezultat 17:11, Carlisle vzel minuto odmora.

Po vrnitvi na parket je Bennedict Mathurin z dvema trojkama domače dvakrat pripeljal na tri točke zaostanka, a sta na drugi strani po Dončićevih asistenca zadela P. J. Washington in Daniel Gafford, torej oba košarkarja, ki sta se zasedbi iz Teksasa pridružila na zadnji dan prestopnega roka. Luka je tokrat parket sicer prvič zapustil že štiri minute pred koncem četrtine in odšel naravnost v garderobo. Na semaforju je bil izpisan izid 24:19.

Njegov odhod so domači hitro izkoristili in se v dobri minuti približali le na točko zaostanka. V zaključku četrtine, Dončić se je medtem vrnil na klop, je Kyrie Irving vknjižil šest točk, vključno z dvema s črte prostih metov 16 sekund pred iztekom prvih 12 minut. A ostalo je dovolj časa za uspešen napad Indiane, v zadnji sekundi četrtine je T. J. McConnell izenačil na 32:32.

Isti igralec je na začetku druge četrtine poskrbel za prvo vodstvo Indiane na tekmi. Dončić je odgovoril s tremi zadetimi prostimi meti iz štirih poizkusov, vmes je prišel tudi do ukradene žoge. Kljub temu so se gostje znašli v zaostanku petih točk po zaporednih trojkah Bena Shepparda in Obija Toppina. Pri 35:40 je posvet na klopi tokrat zahteval Jason Kidd.

Sledil je delni izid 8:0 v korist Dallasa. Luka je najprej zadel dva prosta meta, sledila je trojka Maxija Kleberja, nato pa je poizkus izza črte zadel še Slovenec. Ta je tako zbral že 18 točk, vsi njegovi soigralci so jih vpisali 25.

Kljub še enemu košu Dončića, tokrat od 'table', so Pacers z dvema hitrima protinapadoma povedli z 51:47. Luka je znova sedel na klop.

Predvsem po zaslugi Mylesa Turnerja, ki vselej dobro zaigra proti ekipi iz svojega rojstnega mesta, in prvega zvezdnika Tyresa Haliburtona je tri minute pred koncem prvega polčasa prednost Indiane narastla na osem točk. Dončić, ki se je medtem vrnil na igrišče, je zadel za 57:63.

Luka, ki bi lahko v svojo statistiko vpisal kar nekaj asistenc, a so njegovi soigralci grešili pri odprtih metih, je zadnjo minuto druge četrtine odprl z blokado, nato pa je v napadu s trojko poskrbel za pet točk zaostanka.

Haliburton je odgovoril s košem, po zgrešenem metu Irvinga pa so imeli Pacers še zadnji napad v prvem polčasu. Do meta pod košem je prišel Andrew Nembhard, a je Dončić vknjižil še drugo blokado. Ostalo je pri vodstvu Indiane s 67:60.

Luka je zbral 25 točk, tri skoke, dve podaji in blokadi ter ukradeno žogo. Irving je dosegel 12 točk, na drugi strani Turner 15, Haliburton pa 12 ob sedmih asistencah in treh ukradenih žogah.

Bennedict Mathurin | Avtor: Profimedia Profimedia

Po treh minutah tretje četrtine je prednost domačih že narastla na +11, a je Dončić vpisal tretjo asistenco ob trojki Irvinga, nato še četrto ob zabijanju Derecka Livelyja II. Ta sicer ni izkoristil dodatnega prostega meta pri rezultatu 73:80.

Tik pred polovico četrtine je slovenski as prišel do svojega prvega skoka v napadu, skupno je bila to njegova šesta ulovljena žoga, nato pa je s svojo peto asistenco poiskal Josha Greena, ki je s trojko Dallas približal le na štiri točke zaostanka.

A tu se je gostom znova ustavilo v napadu. Sledil je delni izid 7:0 v korist domačih, ki so tako znova prišli do dvomestne prednosti. Dve minuti in pol pred koncem četrtine se je po košu Mathurina, ki je pred tem zadel tudi met za tri točke, na semaforju izpisal rezultat 94:83.

Luka je 20 sekund pred iztekom tretjega dela z novo trojko, prišel je do 33 točk, Dallas približal na sedem točk minusa, vendar je tudi tokrat zadnja beseda v četrtini pripadla domačim. Nembhard je poskrbel za 100:91.

Na začetku zadnje četrtine je Dončić obsedel na klopi. Njegovo vlogo je prevzel Irving. Ta je dosegel vseh devet točk gostov v prvih treh minutah in Mavericks približal na 100:104. Carlisle je nalet svojega bivšega kluba prekinil z  minuto odmora.

Po vrnitvi na parket je Toppin zadel eno, Sheppard pa dve trojki. Novinec je z metom 4/4 izza črte prišel že do 12 točk, s tem je tudi dosegel osebni rekord v ligi NBA. Indiana je povedla s 113:102. Ostalo je še sedem minut.

Dončić se je vrnil na parket, prednost gostiteljev pa je na polovici četrtine narastla na +15 po trojki Nembharda. Ko je bil izza črte natančen še Haliburton, je bilo že 120:102. 

Pri Dallasu preprosto niso uspeli spraviti žoge skozi obroč, po delnem izidu 20:4 pa se je vdal tudi Kidd. Ta je z belo zastavo pomahal tri minute in pol pred koncem in na parket poslal rezerviste. Dvoboj se je končal z rezultatom 133:111.

Luka je v svojo statistiko vpisal 33 točk, šest skokov, šest asistenc, dve blokadi in ukradeno žogo. Irving je zbral 29 točk, Green 14.

Turner je prišel do dosežka sezone s 33. točkami, Haliburton je dosegel 17 točk (10 asistenc), Nembhard in Sheppard pa 15.

Komentarjev 5
  • slavauk22 07:49 26.februar 2024.

    a tale srbine ne misli igrat za ruse.......tam se cedi med in mleko.....po komentiranju nekaterih rusofilov!

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:29 26.februar 2024.

    Vsaj nekaj pozitivnega

Sorodne novice