Šport > Košarka
6417 ogledov

To si Dončićev trener misli o Lukovih možnostih za naslov MVP

Luka Dončić in Jason Kidd Epa
Po mnenju Jasona Kidda je Luka Dončić v odlični poziciji, da osvoji naziv MVP lige NBA.

34,3 točke, 8,8 skokov in 9,6 asistenc na tekmo ... Ne, to niso številke košarkarja z računalniške igrice NBA Live ali NBA 2K, temveč številke, ki jih Luka Dončić povprečno dosega v letošnji sezoni.

Mimogrede, omenimo še, da je ekipo Dallas Mavericks, ki se lani ni uvrstila niti v dodatni turnir za končnico in je imela razmerje zmag in porazov 38-44, letos na lastnih ramenih ob številnih poškodbah znotraj ekipe vodil do trenutnega razmerja 33-23 in šestega mesta na izjemno močnem Zahodu ter da je Dallas na njegov pogon trenutno v seriji sedmih zaporednih zmag (članek je bil spisan pred večerno tekmo z Indiana Pacers op. p.).

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A kljub vsemu ga liga NBA na trenutni MVP lestvici uvršča šele na četrto mesto. Pred njim so tako kar Nikola Jokić (26 točk, 12,2 skokov, 9,1 asistenc), Shai Gilgeous-Alexander (31,1 točk, 5,5 skokov in 6,6 asistenc) in tudi Giannis Antetokounmpo (30,8 točk, 11,3 skokov, 6,4 asistenc). Če je ob takšnih številkah šele na četrtem mestu, se zdi praktično nemogoče, da bi Luka lahko osvojil ta laskavi naziv.

A glavni trener Dallas Mavericks Jason Kidd ni takega mnenja. Lukov trener je namreč prepričan, da je Dončić v odlični poziciji, da osvoji eno najbolj cenjenih individualnih nagrad v svetu športa.

"Mislim, da ne moreš osvojiti nagrade MVP s svojimi predstavami v mesecu oktobru, novembru ali decembru. Bolj je verjetno, da jo osvojiš s svojimi predstavami v februarju, marcu ali aprilu. Mislim, da se je postavil v odlično pozicijo, da osvoji nagrado MVP," je prepričan Kidd.

Dallasov trener s tem cilja v glavnem na dejstvo, da so kritiki Luki na začetku sezone predvsem očitali, da kljub odlični osebni statistiki preprosto ne zmaguje tekem. Zdaj pa je Dallas začel zmagovati in po Kiddovem mnenju bodo tudi Dončićeve delnice začele rasti, če bo nadaljeval s podobnimi predstavami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice