Šport > Košarka
17 ogledov

Vrnitev Lakersov in Spursov

Los Angeles Lakers : New Orleans Hornets
1/20
Žurnal24 main
Košarkarji Los Angeles Lakers in San Antonio Spurs so v drugi tekmi 1. kroga končnice z zmagama proti New Orleans Hornets oziroma Memphis Grizzlies izid v zmagah izenačili na 1:1.

Los Angeles Lakers so po šokantnem porazu na prvi tekmi končnice 1. kroga lige NBA v drugo pred domačimi navijači le premagali New Orleans z 87:78 in izid v zmagah izenačili na 1:1. Branilci naslova so si prvo zmago proti Sršenom priigrali po zaslugi dobre obrambe in predvsem moštvene igre.

Andrew Bynum je za moštvo iz Kalifornije dosegel 17 točk in 11 skokov, Lamar Odom je vknjižil 16 točk, slabše pa sta se odrezala prva zvezdnika Kobe Bryant (11 točk) in Pau Gasol (osem točk). "Poskušali smo biti agresivni v obrambi. To je recept za uspeh. Moramo držati skupaj," je dejal najzaslužnejši za zmago Bynum.

Los Angeles je na polčas odšel s šestimi točkami prednosti, odločilna pa je bila zadnja četrtina, ko so Jezerniki pobegnili na varnih 15 točk prednosti in bodo mirnejših živcev odpotovali v New Orleans, kjer bo v petek tretja tekma.

New Orleans je iz igre zadel le 39 odstotkov metov. Pri Sršenih je Trevor Ariza dosegel 22 točk, s 33 točkami in 14 podajami junak prvega srečanja Chris Paul pa se je ustavil pri 20 točkah.

San Antonio po mučenju do prve zmage
Prvo zmago je vknjižilo tudi najboljše moštvo rednega dela na Zahodu San Antonio Spurs. Tudi na drugi tekmi pred domačimi navijači so se proti Memphisu dolgo mučili, a tokrat le izvlekli pozitiven rezultat in zmagali z 93:87. Usodo Grizlijev, ki so še ob polčasu vodili za tri točke, je s štirimi zapored zadetimi prostimi meti v zadnji minuti zapečatil George Hill, jeziček na tehtnici pa je bil Argentinec Manuel Ginobil, ki je na prvi tekmi zaradi poškodbe manjkal, na drugi pa bil s 17 točkami najboljši strelec San Antonia.

Oklahoma City Thunder so po drugi zmagi nad Denver Nuggets že na pol poti v drugi krog končnice. Gostitelji so že v zgodnji fazi tekme nasprotniku pobegnili za 26 točk, najbolj zaslužna za zmago s 106:89 pa sta bila Kevin Durant s 23 točkami in Russell Westbrook, ki je dosegel dve točki manj.

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, prvo kolo:
Zahod:

Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 106:89 /2:0/
Durant 23, Westbrook 21; Lawson 20, Hilario in Felton 16

San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 93:87 /1:1/
Ginobili 17, Duncan 16 in 10 sk., Jefferson in Hill 16; Young 17, Allen 15

Los Angeles Lakers : New Orleans Hornets 87:78 /1:1/
Bynum 17, 11 sk., Odom 16; Ariza 22, Paul 20

* v poševnicah je izid v zmagah, igra se na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.