Šport > Košarka
6 ogledov

Vrnitev na parket šele čez nekaj tednov

kobe bryant EPA
Ameriški košarkar Kobe Bryant je razkril, da bo na njegovo vrnitev na košarkarska igrišča potrebno počakati vsaj še nekaj tednov.

Kobe Bryant je svojo pogodbo z Los Angeles Lakers podaljšal za dve leti, s 30,5 milijona dolarjev zaslužka pa bo tudi v letošnji sezoni najbolje plačani igralec v ligi NBA. Eden izmed najboljših košarkarjev vseh časov je zatrdil, da se o plači sploh niso pogovarjali.

''Nobenega pogovora nismo imeli o tem. Pristal sem na edino številko, ki sem jo videl,'' je povedal Bryant, ki že več kot pol leta okreva po poškodbi Ahilove tetive.

Bryant se je jezernikom pridružil dalnjega leta 1996, v sezoni 2015/2016 pa bi lahko podrl rekord Johna Stocktona, ki je za Utah Jazz igral 19 sezon. ''Imel sem veliko, veliko srečo. Redko vidimo, da košarkar tako dolgo ostane v eni ekipi. Srečo imam, da bom Laker za vse življenje,'' je dejal 35-letnik.

''Prilagodil se bom svojemu telesu''

Trener Mike D'Antoni je razkril, da Bryant ne bo zaigral na gostovanjih v Washingtonu, Brooklynu in Detroitu, saj se želi prej posvetiti treningu. ''Potrebujem več treninga, če želim preveriti, ali so omejitve, ki sem jih imel na prvih nekaj treningih, še vedno tu ali ne,'' je dodal Američan, ki je prepričan, da bo v vsakem primeru uspel prilagoditi svoj način igre.

''Imam različne možnosti. Najbolj preprosta je ta, da bi bil ponovno tako eksploziven kot lani. Če tega ne bo, se bom prilagodil, nekoliko upočasnil svoj tempo in spremenil ritem. Pripravljen sem se prilagoditi svojemu telesu. Številni igralci v zgodovini lige NBA so bili zelo uspešni, čeprav niso bili tako atletski. Magic Johnson, Larry Bird, Oscar Roberston, Gary Payton, Paul Pierce. To so igralci, ki so se bolj kot na hitrost zanašali na nepredvidljiv ritem,'' je sklenil Bryant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.