Šport > Košarka
27 ogledov

Vročica je vroča

Goran Dragić Miami Heat Toronto Raptors EPA
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali šest tekem. Za Goran Dragićem in osigralci je nova zmaga, že osma zapored.

Košarkarji Miami Heat so zmagoviti niz podaljšali na osem tekem. Pred domačimi gledalci so premagali najslabšo ekipo lige Brooklyn Nets s 104:96, tako da zdaj za osmim mestom na vzhodu oziroma končnico zaostajajo le še štiri zmage.

Pet igralcev Miamija je imelo dvomestne številke, najvišje med njimi pa Goran Dragić, ki je ob metu iz igre 6:13 zbral 20 točk in osem podaj.

"Zdaj ko smo dobili osmo tekmo zapored, je življenje precej lažje. Šli smo skozi težke čase, veliko smo trenirali in napredovali, zato zdaj zelo uživamo. Tu se tudi vidi naše razmišljanje; nihče od nas noče izgubljati tekem, nikoli nismo rekli, da je konec sezone, ampak smo se trudili, da bi bili vsak dan boljši. Smo na pravi poti in pri tem moramo vztrajati," je dejal Dragić ter razkril še pot do zmage proti Brooklynu. "Odločilna je bila zadnja četrtina oziroma zadnjih šest minut tekme, ko smo odlično odigrali v obrambi. Tekmec je v zadnji četrtini od zgolj 28-odstotnem metu dosegel le 17 točk."

Miami Heat je pri devetnajstih zmagah ali 38,8 odsotnem izkupičku, osmo mesto na vzhodu pa zaseda Charlotte s 23-25 (47,9%). Pred njim so tri ekipe - Milawaukee, Detroit in New York. Vročica bo naslednjo tekmo igrala 1. februarja doma z Atlanto.

Nov poraz prvakov

Detroit Pistons so sinoči izgubili pri Boston Celtics, Beno Udrih pa je poraz s 109:113 spremljal s klopi za rezerviste.

Poraz so doživeli tudi prvaki iz Clevelanda. Ob odsotnosti Kevina Lovea so pokleknili na gostovanju v Dallasu (104:97), LeBron James je dosegel 23 točk, Kyrie Irving pa 18 ter imel šest izgubljenih žog, le eno manj kot celotna ekipa Mavericks.

NBA, izidi:

Miami Heat - Brooklyn Nets 104:96
Goran Dragić 20 točk, 8 podaj v 32 minutah za Miami.

Boston Celtics - Detroit Pistons 113:109
Beno Udrih ni vstopil v igro za Boston.

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 122:119
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 111:105
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 104:97
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 96:115

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.