Šport > Košarka
34 ogledov

Vročica tokrat le ožgala Mrežice

Wade James Miami Heat San Antonio Spurs NBA finale Reuters
V uvodnih tekmah drugega kroga končnice košarkarske Lige NBA sta se zmag veselila Miami in San Antonio. Miami Heat je bil s 107:86 boljši od Brooklyn Nets, San Antonio Spurs pa je premagal Portland Trail Blazers s 116:92.


Pri Miamiju je bil z 22 koši najučinkovitejši LeBron James, še štirje igralci z Rayem Allanom (19 točk) na čelu so vpisali dvoštevilčno število doseženih točk, za Brooklyn pa sta jih po 17 dosegla Joe Johnson in Deron Williams. Zanimivo je, da je za prvake to šele prva zmaga v medsebojnih tekmah v letošnji sezoni, v rednem delu so namreč izgubili vse štiri dvoboje. Zato pa je Miami uspešnejši v medsebojnih dvobojih končnice, saj so proti Brooklynu v tem delu prvenstva le enkrat izgubili.

Garnett prvič brez točke v končnici

Gosti so se v prvem delu tekme odlično držali, odločilna pa je bila tretja četrtina, v kateri so domači po zaslugi 70-odstotnega meta in z delnim izidom 15:2 ušli, prednost pa zadržali do konca. "Zadovoljen sem z načinom, kako smo zmagali. Nimam pripomb na igro mojih fantov, pokazali so energijo in kakovost, danes preprosto nismo mogli izgubiti," je dejal domači trener Erik Spoelstra. Tekmo si bo najbrž za vekomaj zapomnil tudi gostujoči center Kevin Garnett, ki je v tekmah končnice prvič v karieri ostal brez doseženega koša (kariero je začel v sezoni 1995/96).

Parker vodil Ostroge do zmage

V San Antoniu so imeli od začetka do konca vse niti v svojih rokah domači, ki so že po prvi četrtini vodili za 13 točk, ob polčasu pa že za 26, nato pa so tekmo le mirno pripeljali do konca. Blestel je Francoz Tony Parker, ki je dosegel 33 točk, v statistiko pa dodal še devet asistenc.


"Parker ni naredil ničesar več, kar dela že nekaj zadnjih let. Bil je fantastičen, kot je fantastičen že dolgo. Ne samo zaradi doseženih košev, ustvaril je veliko odličnih akcij, tekmec zanj preprosto ni imel protiorožja. Pa tudi v obrambi se je izkazal,"
je bil poln hvale na Parkerjev račun njegov trener Gregg Popovich, ki pa ni pozabil pohvaliti tudi drugih, predvsem Marca Belinellija (19 košev), Kawhija Leonarda (16 točk in devet skokov) in Tima Duncana (12 točk in 11 skokov). Pri gostih je 32 točk in 14 skokov v statistiko vpisal LaMarcus Aldridge.

Liga NBA, končnica (2. krog):

Vzhod:
Miami Heat : Brooklyn Nets 107:86 /1:0/

Zahod:
San Antonio Spurs : Portland Trail Blazers 116:92  /1:0/

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.