Šport > Košarka
110 ogledov

''Vsi vemo, kaj se je dogajalo v Novem mestu''

darko perović Youtube
Predsednik Sutjeske Darko Perović je nekatere klube regionalne lige Aba obtožil nameščanja izidov. V središču afere se je znašel tudi slovenski pokalni prvak, ki je v 25. krogu jadranskega prvenstva visoko premagal ekipo Mega Leks (74:57).

Darko Perović, predsednik črnogorske ekipe iz Nikšića, je po zmagi njegovih varovancev nad vodilno ekipo prvenstva in velikim rivalom iz Podgorice, Budučnostjo (92:91), poskrbel za hude obtožbe na račun košarkarskega kluba Mega Leks.

Predsednik Sutjeske, ki se krčevito bori za obstanek v regionalni ligi, je ekipo Mega Leks obtožil, da je namerno izgubila tekmo v Novem mestu in tako na neregularen način vplivala na razplet rednega dela sezone.

Tekma s Krko pa ni bila edina, na kateri naj bi se beograjska ekipa posluževala nešportnih potez. Nepravilnosti naj bi se dogajale tudi na srečanjih z Igokeo in Union Olimpijo. ''Predsednik kluba in košarkarski klub Sutjeska želi opozoriti, da je liga Aba neregularna. V tem kontekstu bi omenil Mego Leks in Miška Ražnatovića,'' je dejal Perović.

''Vi veste, da je trener Krke Vladimir Anzulović pred 15. dnevi opozoril na možne neregularnosti v Aba ligi. Zdaj pa jaz sprašujem gospoda Anzulovića, kako je mogoče, da je njegova ekipa s takšno razliko premagala srbskega pokalnega prvaka v konkurenci velikanov, kot sta Partizan in Crvena zvezda? To je sramota,'' je dodal predsednik Sutjeske in namignil, da je bila tekma v Novem mestu zrežirana. ''Vsi, ki smo igrali košarko, ki poznamo košarko, vemo, kaj se je dogajalo v Novem mestu.''

Perović je v nadaljevanju postregel še z dvema primeroma, ki naj bi podkrepila njegove trditve. ''Kaj pa tekmi Igokea - Mega Leks in Mega Leks - Olimpija, ki jo je dobila Olimpija? Vsi smo vedeli, da bo Olimpija izgubila v Valjevu (Metalac je zmagal s 74:61, op. a.), in to se je tudi zgodilo. Na tem seznamu je zdaj tudi tekma Krka - Mega Leks. Mi smo pošten klub, igramo pošteno košarko in borili se bomo, da naš košarkarski center ne bo ugasnil. Ubranili se bomo takšnih ljudi in prepričan sem, da bomo nadaljevali po tej poti. Nikšić si zasluži mesto v prihodnji sezoni lige Aba,'' je zaključil Perović.

Liga Aba, lestvica:

1. Budućnost 47
2. Crvena zvezda 42
3. Cedevita 42
4. Mega Leks 41
5. Zadar 36
6. MZT Skopje 35
7. Partizan 35
8. Cibona 35
9. Union Olimpija 35
10. Krka 35
11. Igokea 35
12. Metalac 35
13. Sutjeska 34
14. Tajfun 32

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.