Šport > Košarka
20 ogledov

Vujačić ne bo več prva zvezda Netsov

Žurnal24 main
Čeprav Carmelo Anthony tega noče komentirati, je njegov prestop v Nets le še vprašanje dni. Z njim naj bi prišel še Chauncey Billups, pa tudi Rip Hamilton in tako je ogrožena minutaža Saše Vujačića.
Če se ta kupčija res zgodi, bi z njo izenačili rekord najštevilčnejše – 13 igralcev je zamenjalo klub tudi leta 2005, ko so Miami Heat od Boston Celticsov želeli in dobili Antoina Walkerja.

Le osem točk in pet skokov. Carmelo Anthony na nedeljski tekmi Denver Nuggetsov z New Orleans Hornets ni bil pri stvari. Zakaj? Njegov prestop, ki bo del kupčije med tremi ekipami, je le še vprašanje nekaj ur, največ nekaj dni. Kot poročajo ameriški mediji, je skoraj vse dogovorjeno za tako imenovan blockbuster trade več košarkarjev med Nets, Nuggets in Detroit Pistons. Mrežnice, ki poleti LeBrona Jamesa niso dobili, si za Anthonyja prizadevajo že več mesecev. Ta sprva ni želel v Nets, saj so ga bolj mikali New York Knicks, a ti Nuggetsom niso mogli ponuditi, kar so želeli. Nato je priljubljeni Melo postavil nekaj pogojev in očitno mu bodo ugodili. Z njim naj bi odšel še Chauncey Billups, iz Pistonsev pa bi prišel Richard Hamilton (ta ima istega agenta kot Anthony). Skupno naj bi bilo v trade vključenih kar 13 košarkarjev (in nekaj izborov na naboru), se pa v zadnjem trenutku še lahko zgodi kakšna sprememba.

Glavna težava je, da Billups noče v Jersey. Če se kupčija res zgodi oziroma ko se bo, Saša Vujačić (če smo malce patrioti) ne bo več prva zvezda Netsov in bo ob Hamiltonu težko našel tolikšno minutažo, kot jo ima na zadnjih tekmah. S tem pa se ruski lastnik Netsov še ne bo ustavil: po izgradnji nove dvorane v Brooklynu želi pripeljati še Chrisa Paula (New Orleans Hornets), ki bi čez leto ali dve zamenjal veterana Billupsa na mestu prvega organizatorja igre.

New Jersey Nets bi dobili Carmela Anthonyja (Nuggets), Richarda Hamiltona (Pistons), Chaunceyja Billupsa (Nuggets), Anthonyja Carterja (Nuggets) in Sheldena Williamsa (Nuggets).

Denver Nuggets bi dobili
Devina Harrisa (Nets), Derricka Favorsa (Nets), Anthonyja Morrowa (Nets), Bena Uzoha (Nets), Stephena Grahama (Nets) in Quintona Rossa (Nets).

Detroit Pistons bi dobili Troya Murphyja (Nets) in Johana Petroja (Nets).

Anthony po tekmi s Hornets o tej potenciali kupčiji ni veliko povedal. Je zaradi nje igral tako povprečno? "Ah, sploh ne, sploh ne." Pravi, da ne ve kdaj, če sploh bo zamenjal sredino. In Billups? "Ne vem nič novega." Skrivnostno, skrivnostno, a pravijo, da zdaj le še čakajo Anthonyjevo privolitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.