Šport > Košarka
11 ogledov

Vujačič preobrnil serijo

Kobe Bryant ne bo pustil, da Boston odnese naslov
1/28
Žurnal24 main
Na tretji tekmi velikega finala lige NBA so Los Angeles Lakersi v domači dvorani uspeli priti do prve finalne zmage. Eden od najbolj zaslužnih za veselje v Kaliforniji je bil Slovenec Saša Vujačič.
 

Liga NBA, finale

Los Angeles : Boston 87:81 (1:2) *
* izid v zmagah

Na tretji tekmi velikega finala lige NBA so Los Angeles Lakersi končno pokazali zobe. Boston Celtics so pred tokratnim dvobojem vodili v zmagah z 2:0 in pretili Jezernikom, da jih premagajo še tretjič in tako že skorajda odločijo zmagovalca. Nobenemu klubu v zgodovini se namreč po zaostanku treh zmag še ni uspelo vrniti v dvoboj in zmagati. Pomembnosti tekme se je očitno dobro zavedal prvi zvezdnik moštva iz Kalifornije Kobe Bryant , ki je tekmecem nasul 36 točk in svojo ekipo popeljal iz brezna. Bryant je bil še posebej odločen v prvi četrtini, ko je z neprestanim prodiranjem pod koš izsilil vrsto osebnih napak in nato lahkih košev iz črte prostih metov. V izdihljajih tekme je s svojimi značilnimi meti od daleč zapečatil usodo prežečega Bostona. V moštvu zmagovalcev se je izredno izkazal tudi Slovenec Saša Vujačič , ki je dosegel kar 20 točk in bil poleg prvega zvezdnika Lakersov odločilen dejavnik za zmago domače ekipe. Drugi člani ekipe so ostali pod pragom dvomestnega števila točk. Lakersi so v prvi četrtini vodili že z 11 točkami razlike, ki pa je skopnela ob seriji 12:2 v prid Bostona. Brynt in Vujačič sta nato poskrbela, da boj za prvaka še naprej ostaja odprt.

Saša Vujačič zaupa vase. © Reuters

 
Trener Bostona Doc Rivers je pričakoval dobro predstavo Bryanta, presenetil pa ga je Vujačič, "Kobe je bil odličen, a kljub temu mislim, da je bil ključni igralec Vujačič. Poleg Bryanta moramo očitno tudi ostalim bolje zapreti pot do koša." Tudi Bryant je bil navdušen nad predstavo edinega Slovenca v vrstah Jezernikov: "Tekom sezone je postajal vse boljši. Iz strelca se je razvil v igralca, ki zna žogo tudi umiriti in stopiti korak nazaj."  Legendarni trener Phil Jackson se zna na račun Vujačiča tudi malce pošaliti: "Izjemno je trmast. Iskreno verjame, da bo zadel naslednji met in ga tudi zadane. Takšno miselnost mora imeti igralec, če hoče na igrišču kaj postoriti."  Vujačič je statistično gledano, glede na minutažo, ki jo je dobil, drugi strelec Lakersov v finalni seriji. "Igrali smo s srcem in to se nam je na koncu obrestovalo. Nismo odigrali dobre ali celo odlične tekme, pravzaprav smo igrali slabo, a borba do konca se nam je le obrestovala," je po zmagi dejal Vujačič. "Soigralci so me iskali s podajami in dobro smo zaigrali v napadu. Sam živim za takšne mete. To je finale lige NBA. O tem sem sanjal vse svoje življenje in zdaj imam lepo priložnost, da zmagam v prvenstvu NBA. Te ne želim brez boja izpustiti iz rok," je še povedal 24-letni Vujačič in dodal: "Obožujem zadnje minute tekme, ko se odloča o zmagovalcu, zato pri metu za tri nisem veliko razmišljal. Imel sem priložnost za met in izkoristil sem jo."

 
 

Obožujem zadnje minute tekme, ko se odloča o zmagovalcu, zato pri metu za tri nisem veliko razmišljal.

Saša Vujačič

 
Pri poražencih se je s 25 točkami najbolj izkazal ostrostrelec Ray Allen . Preostala člana velike trojice, Kevin Garnett in Paul Pierce , sta kljub borbeni igri v obrambi povsem zatajila v napadu. Garnett je na kocu zbral 13 točk, medtem ko je Pierce zmogel vsega 6 točk. Boston bo moral, če želi osvojiti naslov prvaka, tudi v Los Angelesu pokazati boljšo igro, saj sedaj sledita še dve tekmi v Kaliforniji. V primeru neuspeha, se bodo legendarni Kelti v domačo dvorano vrnili v povsem drugem položaju, kot so jo zapustili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.