Šport > Košarka
15 ogledov

Vujačić za svoj drugi prstan

Veliko bo odvisno od Bryanta, tudi od igre v obrambi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Življenje v dvoranah NBA-klubov se bo po današnjem dnevu v severni Ameriki zaustavilo. V noči iz četrtka na petek nas namreč čaka zadnja tekma velikega finala med Lakersi in Bostonom.

Izid serije je pred zadnjo tekmo finala, ki bo hkrati tudi zadnja tekma letošnje sezone, pa tudi zadnja letošnja tekma v centru Staples, izenačen na 3:3. Varovanci Phila Jacksona so dobili šesto tekmo, ko so z visoko (89:67) razliko odpravili večne rivale iz Bostona. Kalifornijci bodo na najpomembnejši tekmi sezone imeli prednost domačega terena. A vprašanje, če je prednost domačega terena in domačih navijačev res tisto, kar bo tokrat odločilo zmagovalca. Vložek je velik in tega se zavedajo tudi košarkarji obeh sicer izkušenih ekip. To poudarja tudi prvi zvezdnik Lakersov, Kobe Bryant, ki v mestu Hollywooda vztraja že 13 sezon. ''Kot sem že povedal pred časom: če ne osvojimo naslova, potem je ta sezona polom.'' Odločalo bo veliko faktorjev, vse od dnevne forme pa do stopnje utrujenosti, ki jo je pustila dolga in naporna sezona. Na drugi strani pri Paulu Piercu ni čutiti strahu. ''Obožujem pritisk, obožujem dejstvo, da bom igral proti Lakersom na sedmi tekmi v gosteh. Takšne stvari me motivirajo. To je pravi izziv zame, vsakič, ko si oblečem dres Bostona.'' Španski center v barvah Jezernikov, Pau Gasol pred odločilno tekmo ostaja previden. ''Ne predstavljam si, kako bi nas današnji poraz prizadel. To ohranjam v mislih, zato, da bi lahko nocoj dal vse od sebe in pomagal ekipi po najboljših močeh.''

 

Na eni strani se Lakersi zanašajo na izvrstni dvojec Bryant-Gasol, medtem ko navijači Bostona veliko pričakujejo od Rajona Ronda, Kevina Garnetta, Pierca in Raya Allena.

 

Vujačić lovi svoj drugi in četrti slovenski prstan

Vlogo v letošnjem finalu ima znova tudi Slovenija oziroma bolje zapisano slovenski košarkar Saša Vujačić. Čeprav na začetku ni dobil prav veliko priložnosti, pa v zadnjem obdobju igra več in na zadnji tekmi je z zelo dobro obrambo in devetimi točkami pokazal, da še ni za odpis. Vujačić že ima šampionski prstan, in sicer iz lanske sezone. Sezono poprej pa je Vujačić igral v finalu, ko so Lakersi klonili prav proti Bostonu. Slovenija ima sicer že štiri prstane – dva ima Beno Udrih, po enega pa imata Vujačić in Radoslav Nesterović.

 

Lakersi 16. ali Boston 18.?

Če bi Boston nocoj zmagal, bi osvojil še svoj 18. naslov, medtem ko bi se Lakersi z nocojšnjo zmago na večni lestvici s 16. zmagami močno približali prav košarkarjem Bostona. Zgodilo se je petič od 12 finalov med Lakersi in Bostonom, da bo prvaka dala sedma tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.