Šport > Košarka
7 ogledov

Z optimizmom v Zagreb

druženje
1/19
Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je opravila tradicionalno zadnje druženje z navijači in mediji pred odhodom na veliko tekmovanje. V prijetnem okolju Term Čatež je selektor Jure Zdovc poudaril, da ekipo in strokovno vodstvo prežema optimizem, kapetan Jure Balažič pa je sporočil, da se bodo 'junaki' srčno borili za vsako žogo.

Do začetka evropskega prvenstva v Zagrebu sta ostala še dva dobre dneva; danes bo Slovenija prespala še na Čatežu ob Savi, v peteki dopoldan pa se bo odpravila v hrvaško prestolnico, kjer jo v naslednjih šestih dneh čaka pet tekem predtekmovanja v skupini C. Njeni tekmeci bodo Hrvaška, Gruzija, Nizozemska, Grčija in Makedonija.

Slovenija je v pripravah, zlasti v zaključnem delu, prikazala nekaj odličnih predstav, ki tako igralce kot slovensko javnost navdajajo z optimizmom. "Nismo reprezentanca, ki bi izstopala po imenih, smo pa zato toliko bolj borbeni in željni dokazovanja. Obljubljam, da bomo na vsaki tekmi dali od sebe maksimum in skušali zadovoljiti apetite javnosti. Zame osebno bi bil velik uspeh, če bi prišli med štiri reprezentance v Evropi, neuspeh pa zagotovo, če se ne bi prebili v izločilne boje. A treba je iti tekmo za tekmo in ne razmišljati preveč vnaprej," pravi najstarejši v izbrani vrsti in hkrati kapetan Jure Balažić.

"Vsi igralci sozdravi in motivirani. Tudi Uroš Slokar, ki je imel nekaj težav z gležnjem, normalno trenira in mislim, da mu je krajši odmor celo koristil. V Zagreb odhajamo optimistični, saj vemo, da smo v času priprav vse opravili, tako kot je bilo treba, hkrati pa so nam tudi zadnje igre vlile samozavest in dokazale, da se nimamo česa bati. S pomočjo naših navijačev, ki jih v Zagrebu pričakujem v velikem številu, sem prepričan, da se lahko dobro odrežemo na tem evropskem prvenstvu," pa je pred potjo na Hrvaško dejal selektor Jure Zdovc.

Do uvodne tekme na EP v soboto ob 21. uri proti Hrvaški ima Slovenija še štiri treninge. Enega v Brežicah, dva v petek v Zagrebu (Arena in dvorana Dražen Petrović) ter še enega v soboto v dvorani Arena, ki bo med EP sprejela 12.000 gledalcev.

"Za nami so uspešne priprave, ki so, upoštevaje B-reprezentanco, trajale vse od 7. junija. Užitek je bilo vnovič delati s temi igralci in štabom, tako strokovnim kot organizacijskim, saj smo se skozi leta uigrali do te mere, da se že prvi dan priprav zdi, kot bi te trajale tedne. Kljub odpovedim nekaterih igralcev se ne odpovedujemo še neuresničenim košarkarskim sanjam, torej uvrstitvi na olimpijske igre oziroma vsaj na kvalifikacijski turnir, kamor nas pelje preboj v četrtfinale eurobasketa," je povedal direktor reprezentance Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.