Šport > Košarka
20 ogledov

Za Gorjanca zbrali več kot dva tisoč evrov

Gašper Vidmar Urban Gorjanc Goran Dragić Aleš Fevžer
S sobotno tekmo med Domžalami in Krko (4:0) se je končal prvi del dobrodelne akcije Skupaj pomagajmo Urbanu.

Dobrodelno akcijo je pripravil Nogometni klub Domžale skupaj s Košarkarskim klubom Helios Domžale in Srednjo šolo Domžale. Domžalčani so za someščana v stiski, Urbana Gorjanca, zbrali 2.025 evrov.

Domžalčani so znova dokazali, da znajo stopiti skupaj in storiti nekaj dobrega za someščana v stiski. Sredstva bodo nakazana Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, kjer je za Urbana Gorjanca, ki ima Marfanov sindrom, odprt poseben račun.

Drugi del akcije bo 19. oktobra ob 19. uri, ko bo v Hali Komunalnega centra Domžale na sporedu košarkarska tekma med Heliosom Domžalami in Rogaško. Vsa sredstva od prodanih vstopnic bodo znova nakazana v sklad za Urbana. Več o akciji je mogoče izvedeti na spletnih straneh nogometnega kluba in košarkarskega kluba Domžale.

Upanje umre zadnje

Mlademu košarkarju Gorjancu so lani odkrili redko dedno bolezen, ki je 213 centimetrov visokemu fantu preprečila športno udejstvovanje, a v njem upanje, da se bo vrnil na parket, še vedno živi. Konec septembra se je Gorjanc le odpravil v Južno Korejo, kjer so opravili poseg na srcu.

Gorjanc, 21-letni nekdanji mladi reprezentant in nazadnje član Heliosa, si silno želi vrnitve na parket, k akciji zbiranja sredstev za operacijo pa so močno pripomogli tudi slovenski košarkarski reprezentanti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.