Šport > Košarka
657 ogledov

Zadnje minute se ne bodo več vlekle

Stephen Curry Golden State Warriors Utah Jazz EPA
Najmočnejša košarkarska liga na svetu je uvedla nekaj manjših sprememb, da bi pospešila ritem tekem oziroma naredila dogajanje na parketu bolj zanimivo za gledalce.

Liga NBA je zmanjšala število minut odmora ter ukinila takoimenovane 20-sekundne "timeoute". Doslej so lahko trenerji izbirali med 90-sekundnim "timeoutom" in 20-sekundnim, po novem pa bodo vse minute odmora dolge 75 sekund. 

Če bo ekipa vstopila v zadnjo četrtino z več kot štirimi minutami odmora, se ji bodo preostale izbrisale, bolj podrobno pa se bo zdaj začel tudi drugi polčas. Petnajst minut odmora bo začelo teči takoj po koncu druge četrtine.

Cedi Osman Tržnica Šport Še en Evropejec v NBA

"Ugotovili smo, da tekme trajajo predolgo, predvsem pa se vlečejo zadnje minute," je sporočilo vodstvo lige. Zato bo imela vsaka ekipa odslej na voljo sedem minut odmora namesto devet, v zadnjih treh minutah tekme pa zgolj dve (prej tri).

Sodniki bodo po novem kaznovali igralca za zavlačevanje igre, če se bo ta med izvajanjem prostih metov oddaljil od koša preko črte, ki označuje met za tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.