Šport > Košarka
19 ogledov

Zaradi "pedra" Kobe ob 100.000 $

Kobe Bryant bo moral pazljiveje izbirati besede. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Liga NBA je kaznovala člana LA Lakers Kobeja Bryanta s kaznijo sto tisoč dolarjev zaradi žalitve sodnika. Bryant je sodnika po izrečeni tehnični napaki vulgarno označil za pripadnika gejevske skupnosti.
Bryant se je na kazen že odzval: "Kar sem izrekel, se ne bi smelo jemati dobesedno. Moje dejanje je bilo posledica frustracije, povezane s tekmo. Besede ne ponazarjajo mojega odnosa do gejevskih in lezbičnih skupnosti in niso bile mišljene kot žalitev kogarkoli."
Izrečena beseda "peder" ("Bennie") je izzvala ostre kritike s strani homoseksualnih združenj, odzval pa se je tudi komisar lige NBA David Stern, ki je izpad Kobeja Bryanta označil za nedopustnega. Bryant se je sicer kasneje prek televizijskih zaslonov opravičil, vendar pa se s hitrim opravičilom kazni ni izognil. Vodstvo lige NBA se je odločilo, da mora nekdanji soigralec Saše Vujačića zaradi preklinjanja in nestrpnosti do istospolnih na televiziji plačati visoko denarno kazen.

Košarkarski sodnik Bernie Adams je Bryanta kaznoval zaradi tehnične napake na torkovi tekmi proti moštvu San Antonio Spurs (102:93), ko je igralec Jezernikov pred kamero sodnika zelo žaljivo oklical za "prekletega pedra". "Bryantov komentar je bil žaljiv in neopravičljiv," je bil neprizanesljiv do zvezdnikovega izpada Stern, ki je še enkrat poudaril, da takšnih izrazov in izpadov v košarki ne bodo dopuščali. Kobejev izpad so zabeležile televizijske kamere, vendar pa ne tudi televizijski mikrofoni, ne glede na to pa je bilo jasno vidno, kaj je v jezi zabrusil sodniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.