Šport > Košarka
7 ogledov

Zdovc: Morali smo se stepsti

Goran Dragić je bil pravi odgovor za agresivno srbsko obrambo.
1/19
Žurnal24 main
Slovenija dosegla sijajno zmago proti ekipi Srbije. Ob odlični predstavi naših košarkarjev je bilo 80:69. Najboljši strelec je bil tokrat Boštjan Nachbar, ki je dosegel 17 točk.

Druga tekma, druga zmaga. In to kakšna! Prepričljiva proti ekipi, ki je na tem prvenstvu že dokazala svojo vrednost z zanesljivo zmago proti Špancem. Tokrat so bili nadigrani Srbi. S pomočjo navijačev, a tudi zaradi samozavesti in kakovosti slovenske reprezentance.

Večja želja Slovencev
"Menim, da smo odigrali res odlično. Zadržali smo jih tudi v trenutkih, ko so se poskušali vrniti v igro. Nismo imeli padcev v igri. To je bilo zelo pomembno. Sicer nas čaka jutri že naslednja tekma. Še vedno menim, da so Španci najboljša ekipa v tej skupini. Bo še zelo napeto," je po tekmi s Srbijo povedal Erazem Lorbek. Svoje izbrance je po tekmi pohvalil tudi selektor Jure Zdovc, ki je še dejal: "Danes smo zmagali zaradi dveh reči. Menim, da so si naši igralci bolj želeli te zmage, Srbija pa je imela tudi nekaj manj časa za pripravo na tekmo. Pravzaprav sem pozabil omeniti še tretji razlog in to je izjemna spodbuda iz tribun. Igralci so na igrišču želeli pokazati še več." 

"Slovenija je bila danes preprosto boljša od nas. Čestitam jim za zasluženo zmago,"
je bil bolj kratek strateg Srbije Dušan Ivković, ki je izgubil prvič v svojem 21. dvoboju na evropskih prvenstvih.

 
 

Menim, da smo odigrali res odlično.

Jure Zdovc

 
Nov dan, nova tekma
V slovenskem taboru so že začeli razmišljati o Špancih. Tekma se bo začela ob 18.15. "Španija je še vedno ena najboljših reprezentanc na svetu. Vsakemu se lahko zgodi, da izgubi kakšno tekmo. Mi zaradi tega ne bomo šli nič bolj ležerno v dvoboj. Bo kvečjemu drugače. Svoj spodrsljaj proti Srbiji bojo skušali popraviti na tekmi proti nam. Zato nam bo še veliko težje," meni proti Srbom izjemni Boštjan Nachbar.

"Špance bo težko premagati. So zelo izkušeni in močni. Ponavadi svojo formo dvigujejo iz tekme v tekmo. Mi smo jih ugnali z veliko željo in agresivno obrambo. Tega ni nihče pričakoval. Še vedno so favoriti prvenstva, a tudi Slovenija ima kar nekaj možnosti, da jih preseneti. V košarki je vse mogoče. Zakaj pa ne bi v finalu igrali Srbija in Slovenija," je razmišljal srbski reprezentantNovica Veličković.

 

Pošljite svoje fotografije

Spoštovani bralci in obenem navijači naše reprezentance, ki ste na Poljskem! Zelo bomo veseli vaših zanimivih fotografij, ki jih lahko kot MMS pošljete na številko 4224 ali pa na elektronski naslov sport@zurnal24.si. Najboljše bodo objavljene.

Njegov selektor  Dušan Ivković pa je dodal: "Slovenija je bila danes brez dvoma boljša reprezentanca, zato si je zaslužila zmago. Po naporni tekmi s Španijo nismo bili pri stvari. Manjkala nam je želja po uspehu, hkrati pa smo imeli na drugi strani izjemno razpoloženo in motivirano zasedbo. Že ob polčasu je imela zelo visok odstotek zadetih metov, podobno pa tudi ob koncu. Težko je igrati z mlado ekipo proti tekmecu, ki je tako natančen in hkrati še motiviran v obrambi."

EP v košarki, skupina C, 2. kolo:

Slovenija : Srbija 80:69 (22:15, 39:29, 60:44)
Nachbar 17, Lakovič in Dragić po 16, E. Lorbek 14; Teodosić 14, Perović 9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.