Šport > Košarka
3 ogledov

Zdovc: Nikoli več selektor

1/20
Žurnal24 main
Tik po koncu tekme za tretje mesto na EP v košarki na Poljskem med Slovenijo in Grčijo je prve vtise po zgodovinskem uspehu slovenske košarke spregovoril selektor Jure Zdovc.
 
 

Na novinarski konferenci po tekmi se je pojavilo vprašanje, zakaj je Schortsanitis igral tako dobro. Dejansko so mu pustili, da je počel kar je hotel. Spregledali so mu veliko prekršov, treh sekund in podobno. Prej mu tega niso dovoljevali.

Jure Zdovc

 
Kako bi ocenili zadnji nastop na evropskem prvenstvu?
Pred tekmo nisem vedel kako bo šlo. Ko sem fante videl na treningu, me je bilo kar malce strah dvoboja z Grčijo. Po tej neprespani noči nam ni bilo lahko. Edina prava taktika je bila danes, da jih zmotiviramo in dvignemo. Jim reči, da so najboljši in da je za njih nagrada igranje v tekmi za tretje mesto. Menim, da nam je to uspelo. Spet so odigrali do zadnjega atoma moči, prišli smo tudi v priliko za zmago. Tokrat pa se moram tudi dotakniti sodniškega kriterija. Mimo tega ne morem. Na novinarski konferenci po tekmi se je pojavilo vprašanje, zakaj je Schortsanitis igral tako dobro. Dejansko so mu pustili, da je počel kar je hotel. Spregledali so mu veliko prekršov, treh sekund in podobno. Prej mu tega niso dovoljevali. Ostale košarkarje smo odlično zaustavili. Obramba je bila fantastična. Pustiti Spanoulisa in Fotsisa na treh in petih točkah je nekaj neverjetnega. Treba je priznati, da nam ni šel met, vendar smo vztrajali v obrambi in na koncu, ko smo zadeli nekaj metov za tri točke, smo verjeli, da jih premagamo. Imeli smo spet kar nekaj smole. Izgubili smo eno žogo, na drugi strani pa prejeli trojko. Ampak kar je, je. To je že moje ne vem katero prvenstvo, veliko sem dal skozi, vselej pa imam občutek, da sodniški kriterij ni takšen, kot bi moral biti. Imam občutek, da so nas pustili v polfinale, potem pa so rekli, da je dovolj. Žal življenske priložnosti nismo izkoristili. Za to prevzemam odgovornost. Jaz sem postavil visoke cilje in govoril o kolajni. Fantom se zahvaljujem. Veliko sem se naučil od njih, vseskozi so sledili in verjeli v ta projekt.

Si želite še biti selektor?

Ne. Ne vem. Zdaj bi rekel, da nikoli več. To je bil velik stres in nobenemu ne privoščim tega dela. Zdaj se bom osredotočil na Union Olimpijo. Trenutno ne razmišljam o vodenju reprezentance.

Ima ta generacija še moči za še kakšen podvig?
Zdaj je to težko reči. Svetovno prvenstvo je še daleč. Sezone so prenaporne in vprašanje je, ali bodo fantje našli motiv. Oni pravzaprav rizkirajo svoje kariere. Ta prvenstvo je zame neregularno. Ne moreš kreniti v polfinale s 30 ur manj počitka. Ne samo zaradi regeneracije, temveč tudi zaradi priprave na tekmo. To je bil za nas ogromen hendikep.

Ste na koncu vseeno zadovoljni?

Realno je ta ekipa naredila čudež. Vsi so se podredili ekipi. Na tem EP niso zmagovali najboljši, ampak tisti, ki imajo dobro moštvo. Ki živijo za rezultat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.