Šport > Košarka
33 ogledov

Zdovc se je opravičil za 'pretep'

Jure Zdovc, AEK Youtube
Jure Zdovc se je opravičil navijačem kluba AEK za njegovo vedenje na drugi polfinalni tekmi z Olympiakosom, ko se je skoraj stepel s svojim igralcem.

'V 30 letih mojega ukvarjanja s košarko sem se naučil, da reči, ki se zgodijo na klopi ekipe, tam tudi ostanejo. Televizijski posnetek obstaja, a pove le polovico resnice, druga bo ostala med tistimi, ki smo bili na klopi. AEK je zelo velik klub in naša dolžnost je, da mu služimo na najboljši način. To se lahko zgodi le, če klub postavimo nad lastne interese. Igralci, ki mislijo le nase in ne cenijo denarja, ki ga dobijo, ter ne razmišljajo o klubu, so moji nasprotniki," je za spletno stran atenskega kluba o sporu z igralcem Taureanom Greenom dejala slovenska košarkarska legenda.

 

"Vsak igralec, ki mu je vseeno, da je na prejšnji tekmi izgubil za 30 točk, in ne poizkuša izbristati sramote ter je indiferenten, provokativen in nespoštljiv, bo imel z menoj težave. Vsak igralec, ki misli, da je v AEK prišel na počitnice, pri tem pa bi tudi zaslužil, razmišja napačno in ne bom okleval, da okrnem svoj ugled in s tem pokažem, da je AEK nad vsemi nami," je nadaljeval Jure Zdovc.

"Vodja ekipe mora stopiti naprej in se boriti za to, da prebudi pravo mentaliteto, ki je potrebna za uspeh moštva. Tudi v primeru, da odreagira negativno. To se je zgodilo tokrat. Rad bi se opravičil navijačem AEK in ostalim privržencem košarke zaradi mojega giba roke. Zavedam se, da bi morali biti vzor in predstavljati klub v dobri luči, čeprav smo sprovocirani. Prvi korak k dolgoročnemu uspehu je mentaliteta. To je dolg proces, a nam bo uspelo, navijači bodo ponosni, da se borimo za vsako žogo, zato da bi klub pripeljali tja, kamor si zasluži," je sklenil slovenski selektor.

Green je sicer že zaključil z igranjem za AEK, čaka se le še na uraden razhod med igralcem in klubom. V polfinalu grškega prvenstva ga bo zamenjal 17-letni Dimitris Moraitis. Olympiakos vodi z 2:0 v zmagah.

Komentarjev 2
  • Presvetli 13:48 10.maj 2016.

    Zdovc ni več selektor

  • Presvetli 13:45 10.maj 2016.

    Bravo Zdovc legenda! Velik si kot človek in velik si kot trener!