Šport > Košarka
3477 ogledov

Zdovc znorel: "Nismo ekipa, to je nesprejemljivo!"

Jure Zdovc Petrol Olimpija Cedevita Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Trener Olimpije je bil po zapravljeni priložnosti besen na svoje varovance.

Košarkarji Šenčurja so na drugi četrtfinalni tekmi lige Nova KBM premagali Petrol Olimpijo (73:70) in tako ostajajo v igri za uvrstitev med najboljše štiri ekipe. O potniku v polfinale bo odločala tretja tekma, ki bo v torek, 7. maja, ob 18.30 v Stožicah.

šenčur olimpija Nova KBM Šport Olimpija se bo reševala v Ljubljani

Šenčurjani so po tesnem porazu na uvodni tekmi domači zaigrali odločneje in vodili skozi celotno srečanje. V nekem trenutku je njihova prednost narasla že na 18 točk (57:39), a so aktualni državni prvaki v drugem polčasu pritisnili na plin in se tri minute pred koncem približali na točko zaostanka (67:66).

Zmajem se je v zaključku ponudila velika priložnost za preobrat, saj je imel Marko Simonovič pri vodstvu Šenčurja z 71:70 na voljo dva prosta meta, a je bil dvakrat nenatančen. Zmago domačih je nato potrdil Marko Popadić.

Trener Olimpije Jure Zdovc, ki se je pred tremi meseci vrnil v ljubljansko moštvo, je bil izredno razočaran nad razpletom tekme, v odzivu za spletno strano kluba pa ni skoparil s kritiko na račun svojih varovancev.

"Odnos, ki so ga igralci prikazali na tako pomembni tekmi, je nesprejemljiv. Zaigrali smo brez kakršnekoli želje po zmagi in energije. Na plan so prišle slabosti Petrol Olimpije iz te sezone. Nismo ekipa. Včasih imam občutek, da nekateri igralci komaj čakajo, da se sezona zaključi," je povedal legendarni slovenski košarkar.

"Napravili smo veliko začetniških napak. Ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje videl toliko na takšni ravni tekmovanja. Odigrali smo zelo slabo. Tudi, ko smo prišli v položaj, da bi tekmo lahko zmagali, si te zmage ne bi zaslužili. V torek nas čaka odločilna tekma, na kateri pred domačimi navijači preprosto moramo slaviti zmago," je dodal Zdovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.