Šport > Košarka
371 ogledov

Zlati slovenski selektor zapušča ligo NBA

Igor Kokoškov
Nekdanji slovenski košarkarski selektor Igor Kokoškov bo po več kot dvajsetih letih znova deloval v evropski klubski košarki.

Igor Kokoškov bo v Istanbulu, kjer je s slovensko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, prevzel vodenje Fenerbahceja. Na mestu glavnega trenerja bo nasledil rojaka Željka Obradovića, poročajo tuji mediji.

željko obradović Presenečenje Šport Konec ere na Bosporju

Turški klub naj bi z 48-letnim Srbom, ki je trenutno pomočnik v severnoameriškem klubu Sacramento Kings in selektor srbske izbrane vrste, sklenil triletno sodelovanje.

Kokoškov je leta 2017 na EP s Slovenijo osvojil naslov evropskega prvaka, v vlogi pomočnika Larryja Browna pa je z Detroit Pistons leta 2004 osvojil šampionski prstan v ligi NBA.

V letih 2004 in 2005 je bil pomočnik Obradovića na klopi Srbije in Črne gore. Dolga leta je vodil gruzijsko reprezentanco, lani novembra pa je prevzel vodenje izbrane vrste svoje domovine.

Pred sezono 2018/19 je postal prvi Evropejec v vlogi glavnega trenerja v NBA, ko je prevzel vodenje Phoenix Suns, a je bil na tem mestu le eno sezono.

Obradović je na klopi Fenerja sedel od leta 2013, zdaj pa si bo, kot pravi, vzel premor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.