Šport > Košarka
44 ogledov

Zmaga za uvod

Matjaž Smodiš je bil s 13 točkami naš najboljši strelec. Žurnal24 main
Slovenski košarkarji so v prvi tekmi pokala Akropolis s 84 : 81 premagali Italijo. Razen poškodovanega Jake Lakoviča so točke dosegli prav vsi igralci.
Selektor Aleš Pipan je v prvo peterko postavil Aleksandra Ćapina, Domna Lorbka, Gorana Jagodnika, Matjaža Smodiša in Rašo Nesterovića ter že do polovice druge četrtine priložnost za igro ponudil vsem košarkarjem, ki jih ima v Atenah na voljo. Naši so bili ves čas korak ali dva pred tekmecem, ob polčasu so vodili z 41 : 36. Ko so se po odmoru vrnili na parket olimpijske dvorane Oaka, se je zdelo, da je zmagovalec znan. Slovenci so v pičlih treh minutah prigrali delni izid 15 : 1 in povedli s 56 : 37.

Nesterovič je bil s sedmimi skoki najboljši skakalec v slovenski vrsti. © AFP

 
Na začetku zadnje četrtine so priložnost dobili mlajši igralci. Jaka Klobučar, Goran Dragić, Domen in Erazem Lorbek ter Uroš Slokar so  Italijanom pustili blizu, tako blizu, da so se jim izbranci Carla Recalcatija pred zadnjo minuto približali na vsega točko zaostanka (79 : 80). A Ćapin in Gašper Vidmar sta lepo končala zadnja slovenska napada, na drugi strani je Mancinelli zgrešil met za tri točke in Slovenija se je veselila zmage nad reprezentanco, ki je na olimpijskih igrah v Atenah osvojila srebrno kolajno.

Izid ni pomemben, toda zmaga godi

"Še posebej v prvem polčasu smo z odličnim zapiranjem pod košem, agresivno obrambo in nizanjem lahkih košev v napadu igrali zares dobro in si priigrali večjo prednost. V drugi polovici dvoboja smo preizkusili nekaj taktičnih različic, zato smo tudi slabše igrali, a nazadnje je vseh enajst košarkarjev Sloveniji priborilo zasluženo zmago," je povedal selektor Aleš Pipan. Z Italijo se bo Slovenija srečala 3. septembra na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Španiji. "Še kako pomembno je to, da smo začutili, kako igrajo, in da vemo, da se z njimi lahko kosamo. O njih imamo zdaj jasnejšo sliko, vemo, na katerih področjih so ranljivi in na katerih izjemno kakovostni," je dodal prvi mož našega strokovnega štaba, ki ga danes ob 18. uri čaka obračun z neugodno nasprotnikom – Litvo. Ta je na drugi tekmi prvega dne turnirja z 71 : 78 izgubila z Grčijo, s katero se bo Slovenija srečala v sredo. Ko bi tako začeli tudi čez 13 dni v Alicanteju ...


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.