Šport > Košarka
13 ogledov

Zmaji gostijo Budućnost

košarka Olimpija Saša Despot
Po sinočnjem domačem porazu košarkarjev Tajfuna proti Mega Leksu (60:64) čakata danes obračuna 7. kroga še Union Olimpijo in Krko.
"Predvsem v drugem polčasu fantom nimam kaj zameriti. Po zaostanku 15 točk smo se uspeli vrniti v tekmo in celo povedli. Imeli smo priložnost, da bi naredili večjo razliko, a nam to žal ni uspelo. Gostje so na koncu zasluženo zmagali," je po koncu včerajšnje tekme dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc, branilec Domen Bratož pa je dodal: "Kljub dobrem drugem polčasu ne moremo spregledati prvega. Videlo se je, da smo bili v krču. V drugem polčasu smo za povratek porabili veliko energije. Na koncu je zmanjkalo zbranosti, tako da je Mega Leks zasluženo zmagal."
 
Union Olimpija pred težko nalogo
 
Danes čaka pomemben dvoboj za mesta tik pod vrhom lestvice Union Olimpijo, ki bo v Stožicah (17.00) proti Budućnosti lahko računala tudi bučno podporo Green Dragonsov. Strateg zmajev Gašper Potočnik je pred dvobojem proti Črnogorcem, ki imajo trenutno zmago več od Ljubljančanov, dejal: "Nadaljujemo z zelo napornim ritmom tekem. Na dolgi rok se nam to kar pozna, ampak kar že vseskozi ponavljamo, to ni in ne sme biti izgovor. Budućnost  je bila sestavljena za najvišja mesta v ligi ABA. Primerno ciljem tudi igrajo, gre za odlično ekipo, ki razen poraza proti Crveni zvezdi deluje zelo suvereno. Čaka nas težka naloga, vendar naredili bomo vse, da se čim boljše pripravimo in odigramo dobro tekmo pred domačimi gledalci. Ob tej priložnosti bi rad vse povabil, naj nam poskušajo pomagati do možnega presenečenja."

Partizan bo nosila publika
 

Krkaše čaka težko gostovanje pri Partizanu (19.00), pred obračunom moštev iz spodnjega dela lestvice, pa se novomeški strateg Ivan Velić zaveda, da je v Pionirju vedno težko igrati: "V stanju, v kakršnem smo, moramo predvsem gledati sebe in svojo igro. Popraviti moramo pristop k tekmi, imeti zaupanje vase in biti veliko bolj agresivni kot smo bili. Partizan in njegov domač parket vsi poznamo. Publika jih nosi, igrajo agresivno z veliko skoki in veliko teka. V zadnjih tednih so se okrepili z dvema novima igralcema, tako da nam bo težko. A kot sem že rekel, najpomembneje je, kako bomo igrali mi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.