Šport > Košarka
97 ogledov

Zmaji še drugič v sezoni ugnali Partizan

Gregor Hrovat Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Ljubljančani so tudi v drugo tesno premagali črno-bele iz Beograda.

Košarkarji Petrola Olimpije so v 20. krogu lige Aba po podaljšku premagali Partizanom z 89:87 (18:23, 36:37, 52:62, 77:77).

Dva kroga pred koncem rednega dela so košarkarji Petrola Olimpije zabeležili tretjo zaporedno zmago, osmo v sezoni, s katero so ohranili možnosti za osvojitev želenega šestega mesta. V preostalih dveh nastopih - na gostovanju pri FMP in doma z Zadrom - potrebujejo dve zmagi ter ugoden razplet na ostalih prizoriščih.

Liga Aba se bo nadaljevala v začetku marca, vmes pa se bodo Ljubljančani posvetili nastopu na zaključnem turnirju pokala Spar, kjer bodo v domači dvorani Tivoli napadali drugi naslov v sezoni 2017/18 po superpokalu, ki so ga osvojili konec septembra.

Petrol Olimpija je sicer še drugič v tej sezoni premagala Partizan. Tako v Beogradu kot v Tivoliju je šlo zelo na tesno. Tokrat so izbranci trenerja Zorana Martića najprej nadoknadili zaostanek 67:75 in izsilili podaljšek na 77:77, nato pa so se v podaljšku vrnili še iz zaostanka z 80:84. Ključna koša sta dosegla Talor Battle in Devin Oliver, prva strelca Petrola Olimpije pa sta bila Gregor Hrovat z 22 točkami in Jan Špan s šestnajstimi. Oba sta zadela po pet trojk.

"Mislim, da so vsi, ki so si tekmo ogledali prišli na svoj račun. Obe ekipi sta prikazali dobro košarko. O zmagovalcu je odločila ena žoga. Mislim, da smo si zmago prigarali z dobro obrambo. Dobro smo limitirali glavne igralce, mogoče nas je nekoliko presenetil Vaughn. Vsekakor pomembna zmaga za nas, predvsem za samozavest pred pokalom," je dvoboj ocenil Martić.

"Predvsem odlična ekipna predstava. Na koncu smo odigrali dobro v obrambi in met nam se je odprl. Na koncu smo pokazali karakter in zmagali doma lepo tekmo v dokaj polni Hali Tivoli," je menil Špan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice