Šport > Košarka
16 ogledov

Zmaji v mrzlo Rusijo po drugo zmago

Green Rothbart Murič Union Olimpija Galatasaray Boštjan Tacol
Košarkarji Uniona Olimpije so na dosedanjih štirih tekmah v Evroligi doživeli tri poraze z Barcelono, Montepaschijem in Galatasarayjem in premagali Asseco Prokom, v četrtek, 17. novembra, pa bodo gostovali pri ruskem Unicsu iz Kazana. Rusko-slovenski klubski obračun se bo začel ob 17. uri.

Zasedba iz Kazana je v minuli sezoni osvojila tretje mesto v ruski ligi in osvojila evropski pokal, na dosedanjih štirih tekmah v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa je izgubila obe domači tekmi z italijanskim in španskim velikanom iz skupine D, v gosteh pa ugnala Galatasaray in Asseco Prokom.

Izbranci Saša Filipovskega so svojo turnejo tekem na gostujočih terenih v soboto začeli v Novem mestu. V dolenjski prestolnici so v dramatični končnici dosegli sedmo zaporedno zmago v regionalni ligi ABA, strateg ljubljanske zasedbe pa je dejal, da jim je ta tekma vzela ogromno moči. Svojo pot bodo v četrtek nadaljevali v Kazanu, nato sledijo gostovanja pri Maccabiju iz Tel Aviva, Barceloni in Partizanu iz Beograda.

"Začenja se naša naporna turneja in serija težkih tekem v gosteh. Prva tekma je v Kazanu, kjer igramo z ekipo, ki ima veliko izkušenih zunanjih igralcev, na čelu s Henryjem Domercantom, ki v povprečju na tekmo dosega okoli 20 točk. Kazan ima v svojih vrstah tudi izkušenega Lynna Greera in nekaj drugih igralcev, ki so že dalj časa v tem klubu, kot denimo ameriški organizator igre Terrell Lyday. Izkušenj jim ne manjka niti pod obročem – tu so nekdanji ruski reprezentant Aleksej Savrašenko, Kelly McCarty in robustni avstralski center Nathan Jawai iz Partizana. Tu je še kopica ruskih košarkarjev, ki v Evropi niso znani, a so zelo kakovostni. Gre za ekipo, ki goji izredno hitro košarko, so izjemno nevarni iz protinapadov. Že drugo sezono jih vodi ruski trener Jevgenij Pašutin, ki je postavil enostavno igro v napadu z veliko svobode in je prilagojena odličnim posameznikom, ki jih ima na razpolago," je dejal Filipovski in dodal: "Pred nami je težko gostovanje. V Rusijo bomo prispeli okoli polnoči, potem pa še isti dan igrali tekmo. V Kazanu moramo igrati zbrano, disciplinirano v obrambi in napadu, v nasprotnem primeru bo Unics Kazan kaznoval vsako našo napako in izgubljeno žogo."

S Filipovskim se je strinjal tudi junak sobotne tekme v Novem mestu Robert Rothbart, ki je pred odhodom v Rusijo dejal: "To je zelo pomembna tekma, tako kot vse ostale v Evroligi. Z zmago bi lahko upali na uvrstitev v naslednji krog. Pričakujem, da bomo odigrali dobro tekmo ter da bomo dali vse od sebe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.