Šport > Košarka
31 ogledov

Zmaji zadovoljni z novim odrom

Union Olimpija Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija bo tudi v prihodnji sezoni 2017/18 nastopala v Evropi. Ljubljančani se bodo v prihajajoči sezoni preizkusili v Fibini ligi prvakov, cilji za omenjeno tekmovanje pa še niso določeni.

Sezona Fibine lige prvakov se bo začela 10. oktobra. V rednem delu se bo merilo 32 klubov, 24 se jih je v to tekmovanje uvrstilo neposredno, osem pa jih bo sodelovalo prek kvalifikacij. Moštva bodo razdeljena v štiri skupine po osem ekip, v naslednji krog pa se bodo nato uvrstile najboljše štiri zasedbe iz vsake skupine. 

Najboljša štiri moštva drugega dela se bodo za naslov pomerila na zaključnem turnirju četverice. Žreb skupin in vsi nasprotniki zmajev v rednem delu bodo znani 11. julija na žrebu v Ženevi.

"Po nekaj slabši uvrstitvi v ligi ABA se klub za sezono 2017/2018 ni uvrstil v 7Days EuroCup. V klubu smo se zato odločili za prijavo v Fibino ligo prvakov, ki trenutno ponuja zadovoljiva finančna izhodišča. Verjamemo, da bo tudi po športni plati v prihodnji sezoni to raven, kjer lahko dostojno zastopamo slovensko klubsko košarko. Več o ciljih v tem tekmovanju bomo lahko spregovorili po končnem oblikovanju članske ekipe in po opravljenem žrebu tekmovanja. Vsekakor je pred nami nova zanimiva sezona nastopanja v več tekmovanjih. Priložnosti za dokazovanje ne bo manjkalo, kmalu pa načrtujemo tudi že začetek prodaje sezonskih in paketnih vstopnic," je o vključitvi v tekmovanje povedal direktor Olimpije Matevž Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.