Šport > Košarka
13 ogledov

Znani četrtfinalisti Evrolige

Panathinaikos se je dostojno poslovil od Evrolige. (Foto: EPA)
1/14
Žurnal24 main
Že odpisana ekipa Željka Obradovića Panathinaikos je, potem ko je v prejšnjem kolu delo otežila beograjskemu Partizanu, tokrat pomembno točko vzela še rojakom – košarkarjem Maroussija.

V izjemno izenačeni tekmi je na koncu odločila izkušenost košarkarjev Panathinaikosa, ki so bitko prostih metov dobili z 82:79. 55 sekund do konca tekme je na semaforju pisalo 77:77, nato pa je Mike Batiste dosegel koš za 79:77. Na drugi strani so sledili prosti meti Jareda Homana, ki pa je izkoristil le enega od dveh ponujenih prostih metov. Na drugi strani so košarkarji Panathinaikosa znova zadeli dvakrat s črte prostih metov in varno ohranili zmago v domači dvorani. Pri Panathinaikosu sta blestela Batiste (21 točk) in Šarunas Jasikevičius (11). Na drugi strani sta se pri Maroussiju najbolj izkazala Billy Keys in Homan, ki sta prispevala po 13 točk. Kljub le dvema zadetima trojkama se je košarkarjem Panathinaikosa uspelo dostojno posloviti od letošnjega evroligaškega tekmovanja. Poraz Maroussija pa pomeni, da je iz skupine E poleg Barcelone napredoval tudi Partizan.

 

Cibona zapravila visoko prednost in napredovanje

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Cibona je pred zadnjo, šesto tekmo drugega dela Evrolige proti Caji še imela možnosti za napredovanje. Kazalo je, da bodo Cibosi svojo nalogo opravili odlično – še dve minuti do konca tekme so vodili za 14 točk, nato pa popolnoma popustili in dopustili domačim košarkarjem, da izvlečejo podaljšek, v katerem so Zagrebčani popolnoma popustili (102:90). Tako so izgubili vse možnosti za napredovanje med najboljših osem evroligaških ekip in Špancem, ki bi napredovali ob porazu Himkija ali ob svoji zmagi za sedem točk manj, kot bi zmagal Himki, na stežaj odprli vrata za napredovanje ...

A tudi Rusi so imeli svojo računico. Olympiacos je v Rusijo odšel neobremenjen. Grški košarkarji, ki so s petimi zmagami že imeli zagotovljeno napredovanje, so se v Rusijo očitno podali brez tekmovalnega naboja, saj so v gosteh visoko izgubili (96:83). A tudi visok poraz ni bil dovolj za napredovanje Rusov, ki jim je zmanjkalo dodatnih šest točk, ki bi jim prinesle napredovanje med najboljših osem ekip Evrolige. Tako se napredovanja med najboljše veselijo košarkarji Caje Laboral.

 

Barca razbila Partizana
Dvoboj, ki ni odločal o napredovanju, temveč le o prednosti domačega terena v četrtfinalnih bojih, je z lahkoto dobila domača Barcelona, ki je ponižala beograjske košarkarje (82:64.)

 

Košarkarji Reala bolje kot nogometaši
Real je v tekmi, ki je odločala o prvem mestu v skupini F v zaključku tekme zapravil visoko vodstvo, ki si ga je priboril po treh četrtinah. Tako je prvo mesto v skupini prepustil izraelskemu Maccabiju, ki je zadnjo četrtino dobil kar s 30:19 . Ali si je Ettore Messina zaželel maščevanja košarkarjem Barcelone, ki so mu v letošnji sezoni že posivili veliko las?

 

V sredo je CSKA premagal Žalgiris
Moskovski CSKA, pri katerem navijači slovenske reprezentance še vedno nestrpno pričakujejo povratek Matjaža Smodiša, je imel prvo mesto v skupini zagotovljeno že pred tekmo z Žalgirisom. Poleg njega ima ta luksuz le še grški Olympiacos, a rdečega stroja to ni ustavilo, da bi v derbiju nekdanje skupne države pustili zmago Litovcem.

Smodiša, kot že rečeno, tudi tokrat ni bilo med dvanajstimi izbranci trenerja Evgenija Pašutina, a to vsaj za zdaj ne moti njegovih varovancev. Ti znova niso začeli preveč prepričljivo in po prvi četrtini vodili "le" s 15:14, a na odmor po prvih 20 minutah odšli z nekaj večjimi 38:31. Na krilih Popsa Mensaha-Bonsuja (19 točk) so prednost brez večjih težav ohranili in še povečali. Aleksandar Čapin je v slabih 15 minutah zbral dve točki, tri skoke in dve podaji, Mirza Begić pa v slabih 22 minutah nabral pet točk in sedem skokov.

Evroliga, Top 16, 6. kolo:

CSKA Moskva : Žalgiris 84:71
Mensah-Bonsu 19, Langdon 17; Kalnietis 22 ... Begić 5 točk in 7 skokov, Čapin 2 točki, 3 skoki in 2 podaji

Panathinaikos :  Maroussi BC 82:79
Batiste 21, Jasikevičius in Shermadini po 11; Homan in Keys po 13

Asseco Prokom : Unicaja 63:82
Varda 16, Burrell 11; Freeland 17, Rodriguez 15, Jimenez 13

Caja Laboral : Cibona 102:90*
Teletović 25, San Emeterio 19, Huertas 16; Tomas 23, Vukušić 20, S. Udrih 13, 5 podaj in 2 skoka

BC Himki : Olympiacos 96:83
Langford 24, McCarty 21, Lopez 14; Kleiza in Teodosić po 17

Regal Barcelona : Partizan 82:64
Navarro 18, Basile 13, Lorbek 11 v slabih 25 minutah, Lakovič 10 v dobrih 13 minutah; Roberts 14, Marić 11

Montepaschi Siena : Efes Pilsen 93:87
Sato in Hawkins po 22, McIntyre 14, Slokar 2 točki v dobrih 4 minutah; Smith 15, Thornton 14, Nachbar 5 točk v slabih 9 minutah

 

Real Madrid : Maccabi Electra 64:66
Llull 14, Tomić in Prigioni po 10; Fischer in Bluthenthal po 13, Eidson in Lasme po 11

*po podaljšku

Lestvice:

Skupina E: Barcelona, Partizan, Panathinaikos, Marrousi

Skupina F: Maccabi, Real Madrid, Siena, Efes Pilsen

 

Skupina G: CSKA, Asseco, Unicaja, Žalgiris

 

Skupina H: Olympiacos, Caja, Himki, Cibona

 

*v odebeljenem tisku so moštva, ki so že napredovala v nadaljnje tekmovanje

 

Četrtfinalni pari Evrolige – igra se na tri dobljene tekme

Barcelona - Real Madrid
Maccabi - Partizan
CSKA - Caja
Olympiacos - Asseco

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.