Šport
10 ogledov

Kosi bo glavni adut

sport 11.02.13. Klemen Kosi, slovenski smucar, Klemen Kosi of Slovenia speeds do EPA
Na svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku bodo slovenske barve na moških tekmah zastopali Klemen Kosi, Boštjan Kline, Žan Kranjec, Matic Skube in Martin Čater. Najvišje cilje, sodeč po rezultatih v tej sezoni, ima Mariborčan Kosi.

Kline, Kosi in Kranjec so izpolnili A-kriterije (uvrstitev med 15 oziroma dve uvrstitvi med 30 na tekmah svetovnega pokala), debitant na velikih tekmovanjih Čater in Skube pa B-kriterije (enkrat med dobitniki točk svetovnega pokala) in si bosta stroške krila sama.

Poleg omenjenih bodo v ZDA nastopili še Tina Maze, Ana Drev, Ana Bucik, Ilka Štuhec ter Vanja Brodnik in Katarina Lavtar, ki si bosta tako kot Čater in Skube stroške krili sami. Skube je kriterij izpolnil tik pred zdajci, na torkovem slalomu v Schladmingu, ko je bil 29., Miha Kürner je odstopil in dokončno ostal brez poti v ZDA.

"Fantje, razen Matica, so rojeni v 90. letih prejšnjega stoletja. So naša perspektiva. Martin, Klemen in Boštjan so med najmlajšimi smukači v svetovnem pokalu, so naši najboljši v hitrih disciplinah. Prepričan sem, da bodo dobro zastopali naše barve in dobro tekmovali. So dosti hitrejši, kot na lanskih tekmah svetovnega pokala v ZDA. Žanov iztržek v svetovnem pokalu ni najboljši, lahko bi bil višje. Je sposoben veliko. Matic je konec decembra našel pravo opremo, od takrat hitro smuča, čeprav tega ni pokazal na tekmah," je povedal glavni trener moških ekip Klemen Bergant, ki si v smuku želi eno uvrstitev do 10. in eno do 15. mesta, v drugih disciplinah pa uvrstitev do 15. mesta.

Kosi: Sem konkurenčen

Kosi je dobro formo pokazal predvsem v Kitzbühlu, ko je smuk končal na 14. mestu, 29. je bil na superveleslalomu in 15. v kombinaciji. "Od sebe bom dal maksimum. Pričakujem najboljše vožnje. Cilje imam postavljene visoko. Formo sem stopnjeval, dokazal sem, da sem konkurenčen najboljšim. Na SP grem še bolj samozavesten zaradi zadnjih rezultatov. Želim si ponoviti predstave iz nekaterih zadnjih tekem," so bile besede glavnega aduta slovenske ekipe Kosija.

Kljub napovedim, da v ZDA ne bo potoval glavni trener v hitrih disciplinah Peter Pen, ker SZS naj ne bi zagotovila dovolj številčnega strokovnega štaba, Bergant zagotavlja, da bo na SP dovolj ljudi, ki bodo skrbeli za slovenske tekmovalce, tja potuje tudi Pen. Prvi mož moške ekipe še dodaja, da bo imel v Vailu in Beaver Creeku okrog sebe vse, ki jih je imel v dozdajšnjem poteku sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.