Šport
11 ogledov

Košir do druge zmage v svetovnem pokalu

žan košir bad gastein deskanje slovenska zastava EPA
Žan Košir je dobro formo z začetka sezone, ko je osvojil dve drugi mesti, potrdil tudi na paralelnem slalomu v Bad Gasteinu, kjer je zabeležil drugo zmago v svetovnem pokalu.

Žan Košir, dobitnik srebrne in bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Sočiju, je v Bad Gasteinu odlično nastopil že v kvalifikacijah, kjer je zabeležil najhitrejši čas. Kot edini Slovenec se je prebil v izločilne boje. 

V finalni vožnji paralelnega slaloma je za 23 stotink premagal Italijana Christopha Micka. Tretji je bil Nemec Patrick Bussler. "To prizorišče je zelo blizu mojega doma, tekme se je udeležilo veliko mojih navijačev, ki so si vzeli prost dan, da so me lahko spodbujali. Nikakor jih nisem želel razočarati. Vedel sem, da bo uspeh prej ali slej priše, tukajšnji teren mi zelo ustrezal. Vesel sem, da mi je uspelo, dokazal sem, da znam tudi zmagati. Mislim, da sem si prvo mesto tudi zaslužil," je po zmagi dejal Košir. Poleg dveh zmag ima 30-letni deskar v svetovnem pokalu še šestt drugi mest in tri tretja.

Prvi tudi v skupnem seštevku

Z zmago je Tržičan prevzel vodstvo tako v seštevku paralelnih slalomov kot v skupnem seštevku svetovnega pokala, v obeh je prehitel Italijana Rolanda Fischnallerja, ki se je moral tokrat zadovoljiti s sedmim mestom. To je tudi dober obet pred začetkom svetovnega prvenstva, deskarji v paralelnih disciplinah bodo prvo tekmo prvenstva v Kreischbergu imeli 22. januarja.

Na glavni tekmi je košir sicer po vrsti premagal Američana Justina Reiterja, Avstrijca Sebastiana Kislingerja, Rusa Andreja Soboljeva, od katerega je bil v polfinalu boljši za vsega tri stotinke, v finalu pa še presenečenje tekme Italjana Micka. Z Južnim Tirolcem je bil večino proge z ramo ob rami, na poti sta oba naredila nekaj manjših napak ter se borila do zadnjih centimetrov. Košir je z izjemnim zaključkom pridobil odločilno prednost ter ciljno črto prečkal s prednostjo 23 stotink.

Rok Marguč je bil v kvalifikacijah 30., Jernej Demšar in Tim Mastnak 34, Rok Flander 43., Jure Hafner pa 51. Pri dekletih je bila Gloria Kotnik 26, na koncu je zmagala Čehinja Ester Ledecka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.