Šport
25 ogledov

Kostelić z gumenjakom okoli Peloponeza

Ivica kostelić ante kostelić Saša Despot
Najboljši Hrvaški smučar Ivica Kostelić je že začel s pripravami na novo sezono, v kateri si spet želi osvojiti veliki kristalni globus, ki mu je letos zaradi poškodbe kolena spolzel iz rok. Čas bo izkoristil tudi za nov podvig. Z gumenjakom bo obkrožil Peloponez.

"Veselim se poletnih treningov. Trenutno veliko spim, želim odmisliti vse, kar se je dogajalo ob koncu sezone. Hkrati sem vesel, da sem dobil nove smuči za smuk, superveleslalom in veleslalom, s katerimi bom tudi v hitrih disciplinah bolj konkurenčen," je za Večernji List dejal Ivica Kostelić, ki je moral zaradi poškodbe kolena izpustiti večino tekem v zadnje delu sezone, in s tem izgubil boj za veliki kristalni globus.

Kostelić se pripravlja na še en podvig, ki je povezan z družinsko tradicijo. Že njegov oče Ante Kostelić je z gumenjakom iz Francije priplul do Hrvaške, veliko časa je na gumenjaku preživela tudi sestra Janica, Ivica pa se bo letos podal proti Grčiji.

"Iz Opatije bom plul proti jugu Peloponeza, pot nadaljeval skozi korintski prekop, domov pa se bom vrnil preko Krfa, Albanije in Črne Gore. Pričakujem, da bom pot opravil v treh tednih,“ pravi Kostelić, ki obžaluje le, da bo morda zaradi tega zamudil tekme hrvaške nogometne reprezentance na EP v Ukrajini in Na Poljskem.

Komentarjev 2
  • G2K 11:58 01.april 2012.

    " Ivica Kostelić je že začel s pripravami na novo sezono, v kateri si spet želi osvojiti veliki kristalni globus"Dobra prvoaprilska. :))

  • ebunny 11:47 01.april 2012.

    Verjetno ste mislili napisat "zaradi poškodbe kolena", saj bi poškodba kolesa težko bila razlog za izgubo kristalnega globusa :)http://adf.ly/6ugVY