Šport
67 ogledov

Kot deček prosil za sliko, zdaj premagal Phelpsa

Joseph Schooling Profimedias
Singapurski plavalec Joseph Schooling je na OI v Riu osvojil zlato odličje na 100 m delfin. V zelo napetem finalu je Schooling premagal velikega Michaela Phelpsa, ki se je moral zadovoljiti s srebrom.

Enaindvajsetletni Joseph Schooling je Singapurju priplaval prvo olimpijsko kolajno, in to najžlahtnejšo. V velikem finalu pa je slavil s prednostjo 75 stotink sekunde pred drugouvrščeno trojico. Med njo je bil tudi Michael Phelps, ki je v Riu pred tem osvojil štiri zlate kolajne. Schooling je tako prvi, ki je v Braziliji premagal Američana.

"V deliriju sem, nič se mi še ni postavilo na pravo mesto. To je noro!" je bil po zmagi nad svojim idolim navdušen Singapurčan. Ta je pred osmimi leti še prosil Phelpsa za skupno fotografijo, zdaj pa ga je premagal.

"Ob gledanju Joa in tega, kaj mu je uspelo, lahko le rečem, da je veličanstven. Kapo dol," pa je po svoji 27. olimpijski kolajni dejal Phelps.

Schooling je že z uvrstitvijo v finale dosegel najboljšo uvrstitev plavalcev iz Singapurja, a to mu ni zadoščalo. "Zanima me le zlato. Ne zanimajo me rekordi, le zmage. Srebro in bron vseeno pomenita poraz, le zlato pa zmago," je dejal Schooling. Ta sicer že od 14. leta živi v ZDA, kjer je vseskozi trdo tremiral. V srednješolski konkurenci je podrl tri rekorde in si tako zagotovil tudi preboj v plavalno ekipo University od Texas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.