Šport
34 ogledov

Kovačevič brez tekme proti ZDA?

Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca Soči 2014 risi novinarska konfer Stanko Gruden/STA
Slovenska hokejska reprezentanca pred novo olimpijsko preizkušnjo ne bo imela veliko počitka, že v nedeljo se bo pomerila z Američani.

Selektor Matjaž Kopitar se nadeja, da bodo njegovi izbranci tudi proti odlični ekipi ZDA pokazali enako dobro igro kot proti Slovakom, napovedal pa je tudi nekaj sprememb v ekipi.

Največja bo v vratih, Roberta Kristana bo zamenjal mladi Luka Gračnar. "Mogoče bo še kakšna sprememba. Že danes sem hotel nekaj spremeniti v napadu Marcela Rodmana, a se je izkazalo, da je bilo dobro, ker nisem. Marcela že dolgo nisem videl tako dobro igrati, predvsem v obrambnih nalogah, dobil pa je tudi večino bulijev. Poleg Kristana je bil zame prvo ime v ekipi," je dejal Kopitar, ki se dobro zaveda, da na olimpijskih igrah lahkih tekem ni, meni pa, da bo z Američani še težja kot proti Slovakom.

Proti Američanom brez strahu

"Po mojem mnenju bodo Američani zelo visoko na teh igrah. Imajo široko paleto kakovostnih igralcev in enkratne vratarje. Iskreno računam, da bodo imeli danes proti Rusiji veliko dela, težko tekmo in manj časa za pripravo. Mi pa malo dalj časa za počitek in upam, da bomo igrali tako kot proti Slovakom. Strahu pa zagotovo ne bo," napoveduje selektor in dodaja, da bodo imeli danes veliko dela fizioterapevti in maserji, saj je tekma pustila svoje posledice, predvsem pri utrujenosti mišic, še posebej, ker so veliko časa igrali le s tremi napadalnimi trojkami.

Tekme z Američani se seveda veseli tudi selektorjev sin Anže, ki tekmece dobro pozna. "Mislim, da bomo jutri še bolj sproščeni, disciplinirani. Vemo, kaj moramo storiti za uspeh," je bil na temo ZDA kratek Kopitar mlajši, kapetan Tomaž Razingar pa je dodal: "Izhodišče za nas je isto kot proti Slovaški. Ostati moramo skromni, ostati na realnih tleh, spoštovati tekmece in poizkušati odigrati tako kot danes."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.