Šport
61 ogledov

Kozlina: "Črna gora je šala"

Kozlina je obrambni steber slovenske reprezentance. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po zagotovilih vira iz Črne gore naj bi majico slovenske rokometne reprezentance slekel specialist za obrambne naloge Miladin Kozlina, ki naj bi začel nastopati za Črno goro. "Obstaja obojestranski interes," so nam potrdili v Podgorici, sam rokometaš pa je navedbe ostro zanikal.

"Levi zunanji skopskega Metalurga Miladin Kozlina bo od prihodnje sezone igral v dresu rokometne reprezentance Črne gore," so zapisali na spletni strani tamkajšnje nacionalne televizije."Ni res, vse je izšlo iz neke šale. Sploh ne vem, kdo je to objavljal, o tem ni govora. Še naprej bom igral za Slovenijo, če me bo selektor poklical. Ne morem reči, da mi je bilo vseeno, ker me nekaj časa ni bilo v reprezentanci. Zdaj več igram v Skopju, tudi po 60 minut. Sicer pa sem trenutno na rehabilitaciji zaradi poškoebe meniskusa. V roku dveh tednov bom na igrišču," nam je zagotovil Miladin Kozlina.

"Do igranja za reprezentanco Črno gore je še dolga pot. Za zdaj še nismo imeli uradnih razgovorov, ampak obstaja obojestranski interes. Druga stvar so administrativne ovire, ki jih moramo proučiti, da bomo videli, kaj je realno in v kakšnem roku. Gre za pogoje EHF, treba je začeti proces pridobivanja potnega lista in tako dalje. Pogovori s Kozlino se bodo zgodili, ampak za zdaj ti še niso potekali niti v neformalnih okvirjih,“
je za zurnal24.si povedal Pedja Pavičević, generalni sekretar črnogorske rokometne zveze.

Kozlina, letnik 1983, nekdanji član Celja Pivovarne Laško, s katerim je leta 2004 tudi osvojil evropski naslov, in nemškega Göppingena, naj bi se pojavil že na naslednjem reprezentančnem zboru, uradno pravico nastopa pa naj bi dobil leta 2013, saj morajo od zadnjega nastopa za prejšnjo reprezentanco – ta se je zgodil na EP v Avstriji januarja lani – preteči tri leta. Celjan je imel sicer v svoji karieri (pre)več tegob s poškodbami, ki so zavrle njegov razvoj, sicer pa velja za izvrstnega obrambnega igralca. Za Slovenijo je v 107 nastopih dal 243 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.