Šport
19 ogledov

Kozmus cilja na kolajno

SP v atletiki met kladiva Kozmus Reuters
Primož Kozmus je na novinarski konferenci obelodanil visoka pričakovanja za prihodnjo sezono, z vrhuncem na evropskem prvenstvu v Zürichu.

Letošnja sezone je bila prva po šestih letih, ko se je Primož Kozmus z velikega tekmovanja domov vnil brez kolajne v metu kladiva. Četrto mesto na svetovnem prvenstvu v Moskvi pa mu kljub temu ni zamajalo optimizma in olimpijski prvak iz leta 2008 je napovedal novo kolajno na evorpskem prvenstvu, ki ag prihodnje leto gosti švicarski Zürich. 

Visoke cilje ima tudi njegova klubska kolegica, slovenska rekorderka v metu kladiva, Barbara Špiler. Čeprav se na velikih tkmovanjih še nikoli ni prebila čez sito kvalifikacij, tokrat napoveduje preboj v finale v Švici. Ob obeh brežiških asih so se na konferenci predstavili še tisti, ki so odličja osvajali na velikih mladinskih tekmovanjih; Leda Krošelj, Lara Omerzu, Jan Pustavrh in Jan Lokar.

Dobri rezultati in napovedi so po besedah trenrja Jureta Rovana posledica dejstva, da so lani dobili novo dvorano, ki jih zagotavlja odlične pogoje za trening tudi med zimo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.