Šport
28 ogledov

Kozmus šele sedmi v Zagrebu

Primož Kozmus Stanko Gruden/STA
Primož Kozmus, srebrn na olimpijskih igrah v Londonu, je na 62. memorialu Borisa Hanžekovića v Zagrebu zasedel sedmo mesto (73,01 m). Zmagal je olimpijski prvak Krisztian Pars z Madžarske (79,14 m). V Roveretu slavila Marija Šestak.

Primož Kozmus je imel v svojem prvem nastopu po OI le en veljaven met v drugi seriji, v prvi in tretji ter četrti je ostal brez izida, v zadnjih dveh pa ni metal. Prehitel je tri tekmovalce. Za Krisztianom Parsom je bil drugi Poljak Pawel Fajdek (78,80 m), tretji pa Ukrajinec Aleksej Sokirskij (78,05 m).

"V tretjem metu sem v mečih začutil bolečino, zato sem prenehal metati. Mislim, da sem si natrgal mišico, vendar ni verjetno nič težjega. Sedaj, ko je mišica po tekmi segreta, nimam večjih težav, vendar mislim, da se bo vse skupaj pozneje, ko se bo mišica ohladila, poslabšalo. Tako jutri verjetno ne bom nastopil na mitingu v Celju in sem verjetno že končal tekmovalno sezono," je pojasnil Kozmus.

Devet olimpijskih zmagovalcev

Na startni listi sta bila še dva slovenska tekmovalca. Jan Petrač je bil na 1500 m 13., predzadnji (3:50,97), Jure Rovan pa v skoku s palico ni nastopil.

Nastopilo je kar devet olimpijskih zmagovalcev, poleg Krisztiana Parsa pa so z zmago na mitingu svetovnega izziva Iaaf olimpijski uspeh potrdili še domačinka Sandra Perković v metu diska (65,79 m), Allyson Felix na 200 m (22,35), Alžirec Taoufik Makhloufi na 1500 m (3:32,58) in Američanka Carmelita Jeter na 100 m (11,07).

Marija Šestak | Avtor: Reuters Reuters
Slavje Šestakove v Italiji

Marija Šestak, slovenska rekorderka, je zmagala na atletskem mitingu v italijanskem Roveretu v troskoku s 14,07 m (veter -1,3 /s) in premagala tudi četrto z OI v Londonu Rusinjo Tatjano Lebedevo, nekdanjo olimpijsko zmagovalko in trikratno svetovno prvakinjo na prostem. Druga je bila Brazilka Keila Costa (14,05 m), tretja pa Lebedeva (13,99).

"Skakala sem dobro in imela zelo dober občutek, škoda le, da je veter pri mojem najdaljšem izmerjenem skoku močno pihal v prsi. Drugače bi gotovo dosegla 15 do 20 centimetrov več. Zadovoljna sem, ker sem ob koncu sezone še vedno v zelo dobri formi. Zdaj me v petek čaka še zadnja tekma diamantne lige v Bruslju. Tja grem sproščena in bom dala vse od sebe, da bi dosegla nov dober izid," je bila zadovoljna Šestakova, finalistka letošnjih OI in EP. Po prestopu v prvi seriji si je zmago praktično že zagotovila v drugem skoku, ko je dosegla 14,07 m. Skočila je še 14,02 in 13,70, po prestopu v peti seriji pa je največjo daljavo dosegla v šesti seriji.

Andrej Poljanec je bil tretji v skoku s palico, čeprav ni preskočil niti petih metrov (4,91 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.